Pierdut telefon. Nu-l declar nul.

Neplăcut, ce să zic – ţi-ai pierdut  mobilul. Cei cărora li s-a întâmplat ştiu despre ce e vorba, pentru ceilalţi propun o simulare: ieşiţi din casă trei-patru ore fără mobil şi o să vă cam simţiţi în pielea goală. E neplăcut, ziceam, din două motive: 1) trebuie să-ţi cumperi un telefon nou, ceea ce înseamnă că pierzi bani şi timp. 2) Ţi s-au dus pe apa sâmbetei toate contactele şi mesajele, toate intrările din agenda de întâlniri. Pentru prima problemă n-am ce soluţie să vă dau, pentru a doua da.

Contactele se pot salva evident pe calculator prin programele pe care ţi le oferă mai toţi producătorii de mobile. Există chiar operatori de telefonie mobilă care oferă servicii de salvare a contactelor şi calendarului – problema e că ei fac backup doar la SIMuri. Partea proastă e că dacă ai salvat contactele prin softul producătorului eşti oarecum obligat să-ţi iei aceeaşi marcă de telefon – asta dacă nu vrei să copiezi cu propria mânuţă toate datele în aparatul nou. Vestea bună e că există câtve servicii online de stocare a datelor. Cu câteva clicuri îţi faci un cont fie pe www.mobical.net fie pe www.zyb.com şi-ţi sincronizezi agenda, dar şi – pentru unii chiar mai important – calendarul. Transferul smsurilor e ceva mai complicat. Am testat serviciul mobical, dar nu le-am putut trimite din motive tehnice care îmi scapă. La zyb.com se lucrează cu un număr de telefon către care trebuie trimisă o copie a smsurilor. Ceva m-a reţinut de la a face asta. Plus că totuşi costă.  Oricum, găsiţi alte informaţii şi instrucţiuni pe siteurile respective. Personal prefer mobical pentru că poţi practic să-ţi clonezi telefonul. Un alt serviciu interesant de management de la depărtare a telefonului e cel oferit de bloove.com, dar din păcate nu prea merge decât cu telefoane tip Symbian, pentru celelalte operaţiunile sunt limitate.  Plus că o arhivare a mai mult de 15 contacte nu e posibilă decât pentru cinci dolari pe lună sau 36 de dolari pe an.  Nu e mult, dar e ceva.  Partea bună la bloove e că poţi vedea şi telefoanele pe care le-ai dat, primit şi pierdut. Şi printr-un simplu clic de mouse poţi vedea o istorie a convorbirilor pe care le-ai avut cu o persoană din lista de contacte. Operaţiunea de trecere a datelor din internet spre  telefonul nou e la fel de simplă. Ştiu că mai sunt şi alte siteuri asemănătoare în cyberspaţiu, dar cred că trei ajung şi pentru cei mai pretenţioşi.

Reclame

0 Responses to “Pierdut telefon. Nu-l declar nul.”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: