Promisiuni de toamnă

Una din minunile mileniului III, blogul – apărut ca o portavoce a a celor fără nume – a devenit acum un apendice al aparatului de propagandă tot pentru cei cu nume… Să vedeţi:Recent, un post de televiziune, parca doi daca nu chiar trei – şi-a pleoştit Antena după ce doi realizatori profesionişti şi un producător şi mai şi au trântit pe plasme o poză în care Mihaela Rădulescu, de a cărei seriozitate nu se îndoieşte nimeni, promitea marea cu sarea. De fapt, promitea ceva mult mai greu de realizat şi posibil interzis minorilor .
Presupusa promisiune (singura din ultimele luni care nu avea un dede-supt… electoral) era facută de Mihaela către cei ce vor să se lase de fumat.
Nimic mai fals, se pare ! Vedeta a acceptat, ce-i drept, să fie imaginea campaniei, dar nimic mai mult…Aşa că, fireşte, mă întreb…de unde poza cu pricina ?
Iată şi răspunsul : de pe blogul lui Zoso, un tânăr cu imaginatie aprinsă – ca orice tânăr – dar şi cu state vechi in ale blogeritului.
E o practică obişnuită, spune pe blogul său numitul Zoso, ca televiziunile să « împrumute » poze de pe bloguri, fără ca măcar să le verifice autenticitatea. Cît de zos a căzut jurnalismul se întreabă mai departe, autorul?
Am căutat, cum era firesc,  o replică pe blogul Mihaelei Rădulescu. De negăsit… pentru că blogul dumneaei înca nu s-a lansat, promisiuni există. De la opoziţie numai de bine: în luna august Andreea Marin a avut două post-uri care se intitulează reconfortant “Vă mulţumesc!”. Nici o promisiune.
Din ciclul « e adevarat că… ? » vă aduc la cunoştinţă că mulţi dintre politicienii noştri cunoscuţi, care cam seamănă vânt şi culeg tot mai puţini votanti, nu se mai obosesc să dea cu subsemnatul pe blogurile personale.
Mă uit la Mircea cel– ăăă, Mircea Geoană şi ramân ca prostănacul. Domnul candidat la funcţia de PRIM, restant rău cu posturile pe blog, explica totuşi prin 30 iulie cum e treaba cu inundaţiile pe la români. Zicea dumnealui că românii nu înţeleg mare lucru din justificările guvernanţilor. Totodată, continua onorabilul, românul este ca… râma pusa pe jăratic – licentia poetica – între citez “liniştitorul Situaţia e sub control“ şi “apodicticul Iarna nu e ca vara„.

Bun!

În primul rând trebuie să fii cel puţin… vizionar ca să ştii cum face o râma pusa pe jăratic iar în al doilea rând trebuie sa ai ceva pretenţii de mare lexicolog  ca să inţelegi ce e apodicticulul… dul… mul… cum o fi el. Ori poate domnul Geoană se adresa tocmai Academiei Române? Românul e totuşi, mă-nţelegi, mai presus de toate… poet. Aşa că trecem mai departe şi vă mai aşteptăm pe blog, domnule Geoană, că se apropie alegerile şi-ncep promisiunile de toamnă…
Joi, promitem să rew(ww)enim cu alte picanterii… să le zicem tot de toamnă. Până atunci puteţi accesa romaniaimpreuna.wordpress.com şi comenta la cald pe blogul locului, că poate într-o ediţie viitoare, cine ştie, primim chiar de la dumneavoastră material pentru blog-trotter-ul de serviciu, Alexandru Olaru.

Reclame

0 Responses to “Promisiuni de toamnă”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89.991 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: