Declin pe piaţa maşinilor noi

Potrivit datelor Asociaţiei producătorilor europeni de automobile, în primele opt luni ale anului în curs, înmatriculările de maşini noi s-au redus cu 3,5 % în România şi cu 3,9% pe ansamblul Uniunii Europene. Dinu Dragomirescu explică această scădere şi consecinţele ei.
Declinul vânzărilor de automobile noi constituie o reacţie la scumpirea masivă a carburanţilor într-un context de incertitudine privind perspectivele economiei.
El reflectă şi tendinţa de îmbătrânire a populaţiei, ştiut fiind că vârstnicii îşi schimbă maşinile mai rar, le îngrijesc mai atent decât tinerii şi circulă mai puţin decât aceştia.
Ca urmare a declinului înmatriculărilor de maşini noi, ponderea acestora din urmă în totalul parcului auto va cunoaşte o scădere, în vreme ce vârsta medie a  maşinilor care îl compun urmează sa crească.
Potrivit cotidianului economic german Handelsblatt, între 2005 şi 2025, vârsta medie a automobilelor aflate în circulaţie va creşte de la 7,6 ani la 10,2 ani în Germania şi de la 8,8 la 11,7 ani pe ansamblul Uniunii Europene.
Or se ştie că de la o anumită vârstă maşinile încep să aibă mai frecvent nevoie de reparaţii.
Cu alte cuvinte, sectorul reparaţiilor auto nu se va putea plânge de lipsa de clienţi. Dimpotrivă, el trebuie să se pregătească atât sub raportul înzestrării cât şi sub cel al pregătirii personalului pentru a primi un aflux sporit de maşini trecute de prima tinereţe şi în care componentele electronice vor fi tot mai prezente.
Acesta este şi motivul pentru care la Frankfurt, în Germania, se desfăşoară în aceste zile, până duminică, Salonul Automechanika, cel mai mare salon mondial al reparaţiilor auto şi pieselor de schimb.
Reunind anul acesta un număr record de expozanţi, 4.680, salonul se aşteaptă să primească 160.000 de vizitatori din întreaga lume.

Reclame

0 Responses to “Declin pe piaţa maşinilor noi”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: