Abonamente la pagini internet

O întrebăre presantă: poţi să te abonezi la o pagină de internet – de exemplu la a noastră?
Da. La o pagină şi chiar la segmente dintr-o pagină. La multe bloguri de exemplu te poţi abona doar la o categorie sau doar la comentarii. Dar cred că ar fi mai bine să începem cu începutul. La un moment dat cineva s-a gândit că nu are rost să deschidă zilnic zeci sau sute de pagini în internet doar pentru a vedea dacă s-au mai schimbat într-un fel. Atunci a apărut ideea fluxurilor RSS. Aceste trei iniţiale (vin din engleză, n-are rost să insistăm) împreună cu o anumită icoană portocalie au făcut istorie. Odată ce pe computer există un aşa-numit program de agregare, sau, mai simplu spus, un cititor de ştiri, ori de câte ori apăsăm acolo unde scrie RSS, se cheamă că ne-am abonat la acel site sau la acea anume parte a site-ului. Şi pentru că deja lumea s-a prins că sunt obsedat de mobilitate, eu unul recomand Google Reader. Nu doar fiindcă e portabil, mai sunt şi alte asemenea – de exemplu bloglines – , dar cam toţi lucrăm cu google şi ne-am cam învăţat cu interfaţa. Google Reader ne arată de pe orice calculator situaţia actuală a siteurilor care ne plac, indiferent că e vorba de site-uri de reţete culinare, grupuri de discuţie ale programatorilor sau de colecţii de fotografii ale amicilor. Dacă lucraţi cu browserul Firefox şi nu cu navigatorul nativ al Windows, Internet Explorer, aţi observat probabil că oferă posibilitatea live bookmarks, unor semne de carte active. Opţiunea echivalează de fapt cu un cititor de ştiri, doar că fiecare site are semnul lui de carte distinct.
Un alt mod de a te abona, dar nu toată lumea îl oferă, este cel prin e-mail. Mie unuia nu-mi place, pentru că în câteva zile căsuţa poştală dă pe dinafară şi ai nevoie de un efort suplimentar ca să ştergi ce ai citit deja. Oricum, ca să revin şi eu la publicitatea în nume propriu, noi oferim pe blogul nostru romaniaimpreuna.wordpress.com ambele variante de abonament. Tot ce vă rămâne de făcut este să instalaţi un agregator sau, dacă aveţi Firefox, să vă folosiţi de live bookmarks.

Reclame

0 Responses to “Abonamente la pagini internet”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: