Franţa: asigurări online low cost

Scăderea vânzărilor de autoturisme noi sub impactul creşterii preţului petrolului dar şi al majorării cu 10 % a tarifelor la asigurările auto în prima jumătate a acestui an şi, mai nou, şi al scumpirii creditelor a determinat o companie de asigurări să propună automobiliştilor din Franţa o formulă de asigurare „low cost” (cu cost redus) pe internet.
Formula propusă de compania franceză este versiunea rutieră a plăţii consumului de energie electrică în funcţie de numărul kilowaţilor indicaţi de factură.
Baza de calcul este numărul de kilometri parcurşi în luna precedentă, în limita a 13.000 de kilometri pe an.
Abonamentul lunar revine la 9,90 euro, la care se adaugă tariful pe kilometru, facturat între 0,01 si 3,5 euro în funcţie de formula de asigurare aleasă, de vechimea permisului de conducere, de vârsta conducătorului auto, de locul de reşedinţă, de tipul de maşină…
Un alt avantaj al formulei îl constituie posibilitatea rezilierii contractului în orice moment, fără a aştepta data reînnoirii lui anuale.
Compania de asigurări pune câteva condiţii: şoferul trebuie să aibă cel puţin 23 de ani, să deţină permis de conducere de peste trei ani si să nu se fi făcut vinovat de nici un accident în ultimele 12 luni.
Contractul se încheie pe internet. Plata se face prin prelevare automată de pe contul bancar al asiguratului.
Compania s-a angajat să nu majoreze tariful pe kilometru timp de trei ani dacă nu survine nici un accident din vina asiguratului.
Kilometrajul parcurs este urmărit zilnic de un GPS instalat în maşină şi comunicat lunar, în mod automat, companiei de asigurări.
Vor prelua oare societăţile de asigurări din România această idee ? Dincolo de economiile realizate de automobilişti, securitatea rutieră ar avea probabil şi ea de câştigat.

Anunțuri

0 Responses to “Franţa: asigurări online low cost”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: