Turismul medical

Printre serviciile medicale din ţara noastră devenite tot mai atractive pentru străini, în ultimii ani, se numără si cele stomatologice. Turismul medical nu este o noutate în România : clinica de geriatrie condusă de profesoara Ana Aslan era, în a doua jumătate a secolului trecut, celebră în toată lumea si atrăgea numeroase personalităţi.
În ţările dezvoltate, cererea de îngrijiri medicale cunoaşte o creştere exponenţială, printre altele datorită prelungirii duratei medii a vieţii, care pune în dificultate sistemele de asigurări de sănătate.
Profitând de „democratizarea” fără precedent a transportului aerian, sute de mii de persoane aparţinând claselor mijlocii din ţările bogate se deplasează acum în alte ţări mai puţin dezvoltate, pentru îngrijiri medicale în clinici moderne la nivelul celor din Europa occidentală sau Statele Unite, dar cu un cost mult mai mic..
Se conturează chiar o specializare naţională sau regională în turismul medical. Astfel India se bucură de o bună reputaţie în ortopedie si oncologie, Turcia s-a specializat în oftalmologie, iar Ungaria în chirurgia dentară, la tarife de şapte ori mai scăzute decât în Elveţia.
O serie de clinici stomatologice din România sunt si ele tot mai apreciate de străini pentru calitatea serviciilor oferite, graţie înzestrării cu aparatură modernă dar şi a profesionalismului medicilor, care în plus sunt adesea capabili să discute în limba pacienţilor pentru a le explica acestora tratamentul.
Sistemele de asigurări de sănătate din ţările dezvoltate acceptă să finanţeze intervenţiile medicale efectuate peste mări si ţări întrucât costul mai scăzut al acestora le atenuează deficitele. Pacienţii străini sunt si ei mulţumiţi pentru că li se reduce timpul de aşteptare, iar cadrele medicale de înaltă calificare sunt motivate să rămână în ţările lor.

Anunțuri

0 Responses to “Turismul medical”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: