Viaţa în Europa

Oficiul de statistică al Comisiei Europene a dat publicităţii rezultatele unui studiu privind calitatea vieţii în 362 oraşe din peste 30 de ţări ale continentului între care şi cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Studiul, realizat cu concursul institutelor de statistică din statele menţionate, are ca scop să fundamenteze politica UE de atenuare a disparităţilor de dezvoltare dintre ţările şi regiunile statelor comunitare.
Din studiu, care analizează peste 300 de indicatori, aflăm că din cele 14 oraşe româneşti de peste 50 000 de locuitori luate in considerare în studiul european, 13 înregistrează o tendinţă de scădere a populaţiei, între ele fenomenul fiind cel mai marcat la Bacău, Piatra Neamţ, Târgu Mureş si Sibiu.
Tendinţa se datorează in parte emigraţiei şi in parte unui fenomen mai recent -migraţia spre suburbii si localităţi satelit. Călăraşiul este prezent în topul primelor zece oraşe cu cea mai ridicată rată a şomajului: 23,7 la sută. 77 la sută din citadinii europeni locuiesc în apartamente, iar circa 50 la sută dintre ei sunt proprietarii locuinţelor în care stau. Procentajul proprietarilor este mult mai ridicat în Europa centrală si de est, inclusiv în România, decât in Vest.
O fractură intre Est si Vest se constată şi în privinţa spaţiului locativ pe locuitor urban.
Dacă în 30 de oraşe, toate occidentale, revin peste 40 de metri pătraţi pe locuitor, în Bulgaria, România, Slovacia, Cehia, Letonia, Polonia, spaţiul locativ ce revine în medie pe locuitor nu depăşeşte 15-20 de metri pătraţi. In sfârşit, să mai notăm că Bruxelles, capitala Belgiei apare ca oraşul european cu cele mai multe spargeri de locuinţe la mia de locuitori si anume 11,2, iar oraşul italian Caserta este capitala europeană a hoţilor de maşini, cu 15,3 maşini furate la mia de locuitori.

Reclame

0 Responses to “Viaţa în Europa”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: