Vorbe goale

Alex Olaru, blog-trotter-ul de la România Împreună propune astăzi o ghicitoare: Cine se vrea a fi premier, promite marea cu sarea şi visează la cai verzi în cosmos? Iată şi dezlegarea: Mircea Geoană, care a declarat, nu demult, că a vorbit la NASA să trimitem, citez, «ca mândrie natională», un cosmonaut în spaţiu. Asta în condiţiile în care abia putem trimite un şofer de la Bucureşti la Piteşti. Până aici toate bune şi frumoase. Dar, de curiozitate, vă sfătuiesc să accesaţi blogul lui Mircea Geoană. Acolo, «realismul» de 20.000 de karate… sau euro… al lui Mircea Geoană are continuitate. În ultimul post, autorul se adresează în primul rând persoanelor de vârsta a treia, pensionarilor, să fiu mai exact, a căror zi internaţională a fost ieri. Sunt convins că mulţi pensionari au acces la Internet prin nepoţii lor, dar totuşi, ceva îmi spune că singura bătrânică cu adevarat high-tech este cea din reclama la electrocasnice. «Vorbele nu ţin de foame sau de cald», le explică din experienţă Mircea Geoană pensionarilor, dar majorarea pensiilor vorbeşte de la sine. Păi dacă vorbele nu ţin de foame, aşteptăm Cosmonautu’ ! Concluzia articolului apare, culmea, încă din titlu : « Dacă nu ai bătrâni, cumpără-ţi ! » Păi ia să facem o socoteală : cu o majorare de pensie câţi bătrâni se pot cumpăra ?

Nu rămân dator nici cu ce se mai întâmplă în lumea petiţiilor… lumeşti ! Un cetăţean care nici măcar nu-i dă un destinatar petiţiei sale, cere nici mai mult nici mai puţin decât desfiinţarea Armatei. Păi nu se desfiinţă, bre? Nu, ne explică cetăţeanul. Trebuie rasă de tot pentru că «Armata nu prezintă decât un deficit economic. Propun astfel, în aceste momente în care ne dorim ca oameni să fim civilizaţi, să desfiinţăm această instituţie de stat medievală ce nu foloseşte la absolut nimic bun!»
Petiţia a strâns 5 semnături şi aşteaptă provincia.
Codaşa zilei este o petiţie care nu a strâns nici o semnătură. Are însă trei destinatari: Guvernul României, Primăria Capitalei şi… Ministerul Sporturilor. Care minister ? Mister…
Şi ce cere petiţionarul în cauză ? Ca viitorul stadion naţional să nu aibă pistă de atletism. Argumentul: «Având în vedere că susţinătorii fotbalului, cei care vin la stadion, îi depăşesc în proporţie de cam 100:1 pe cei care doresc să urmărească o competiţie de atletism, consider mai mult decât fondată această petiţie.» Fondată e, nu zic nu… Dar politicos întreb şi CARE STADION NAŢIONAL? Propun un pact: măcar să avem un stadion naţional adevărat cu pistă… dup-aia mai discutăm.

Reclame

0 Responses to “Vorbe goale”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 90.041 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: