S-a deschis Salonul auto de la Paris

În ciuda unui climat economic mai puţin favorabil, automobilul continuă să suscite interesul unui public extrem de larg. Pentru el Salonul mondial al automobilului de la Paris s-a deschis sâmbătă, după ce a răspuns mai întâi curiozităţii ziariştilor. Opt francezi din zece preferă automobilul ca mijloc de transport, deşi se declară nemulţumiţi de aglomeraţia de pe şosele şi de poluare.
În Franţa, peste 82 la sută din familii dispun de o maşină, 30 la sută chiar de două. Proporţia cea mai ridicată a posesorilor se înregistrează în rândul familiilor cu copii şi în mediul rural, iar cea mai scăzută în capitală, sufocată de trafic la orele de vârf.
Aproape două treimi din maşinile pe care le cumpără francezii nu sunt noi, ci de ocazie. De aceea, deşi maşina este schimbată în medie la mai puţin de cinci ani, vârsta medie a parcului depăşeşte opt ani.
Reticenţa francezilor de a-şi cumpăra un automobil nou se explică nu numai prin creşterea costului vieţii, ci şi prin progresele realizate în privinţa calităţii şi durabilităţii, mai ales în cazul maşinilor pe motorină.
Iar atunci când se decid în sfârşit să-si cumpere o maşină nouă, tot mai numeroşi sunt cei care optează pentru o maşină din gama mijlocie sau chiar mică, mai ieftină, cu consum mai mic de carburanţi si, în plus, mai uşor de parcat.
Ca urmare, rare sunt firmele prezente la actualul salon de la Paris care să neglijeze acest segment de piaţă în plină expansiune, în care se înscrie şi modelul Logan.
În plus, date fiind aglomeraţia de pe şosele şi restricţiile de tot felul, performantele în materie de viteză au încetat să mai fie un argument de vânzare, locul lor fiind luat de confort şi securitate.
După cum remarca sociologul francez Daniel Mermet, aşa echipate cum sunt cu radio, telefon, GPS, calculator, jocuri video, televizor, maşinile moderne au început să semene tot mai mult cu o reşedinţă secundară.

Anunțuri

0 Responses to “S-a deschis Salonul auto de la Paris”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: