Karaoke, varianta pentru acasă

Sâmbătă Costin a fost la bibliotecă. Nu, nu la Biblioteca Academiei. E vorba de pubul omonim şi simpatic din Cişmigiu. Poate că de-asta nici nu l-a văzut pe Ion Cristoiu. Funny, pentru că o gaşcă imensă organizase o seară de karaoke. Şi tocmai de-asta l-a rugat pe Alex să se documenteze un pic şi să afle dacă există programe de karaoke pentru calculatorul de acasă. Eu n-am pus întrebări legate de misiunea asta. Poate că vrea omul să se antreneze acasă, ca să nu se facă de râs atunci când îl ia valul şi participă şi el la falseturile în public. M-am conformat, deşi mie unuia mi-e frică să cânt până şi-n baie, pentru că mi-e să nu bag spaima în vecini. OK. Deeeeci: pentru karaoke îţi trebuie un player special, care să nu citească doar muzica instrumentală, sau, cum îi spun profesioniştii, negativul, ci să fie capabil să afişeze şi textul pe care să-l reproducă afonii. Puteţi face evident karaoke pe orice fel de player, cu condiţia să ştiţi textul pe de rost… Un player gratis se găseşte la karafun.com. Strategia de marketing e clară – descarci playerul gratis dar muzica trebuie să o cumperi. Şi e normal să fie aşa, pentru că nici nu o să vă recomand vreodată să vă descarcaţi muzică ilegal. M-a interesat să văd ce formate de fişiere există pe piaţă. Am descoperit că unele au extensia .kar şi am înţeles că ăsta ar fi fost formatul originar. În timp au mai apărut şi altele, cum ar fi formatul cdg, o formă scurtă a lui CD plus G. Şi mai există şi formatul mp3 plus G. De unde surplusul la fişierul muzical? Păi e simplu: de fapt, fişierul de karaoke are două componente, una audio şi una video, sau mai bine zis text. Pare simplu, dar nu e. Pentru că acel player special nu doar că afişează textul, ci arată foarte clar şi în ce cadenţă trebuie cântat. Aşa că dacă aveţi de gând să vă scandalizaţi vecinii acum ştiţi cum s-o faceţi profi.

Reclame

1 Response to “Karaoke, varianta pentru acasă”


  1. 1 alaudia noiembrie 9, 2009 la 17:06

    I’ll just like to tell you that… buy clomid and nolvadex http://www.stumbleupon.com/stumbler/med-brother/ buy nolvadex online Many thanks.

    I would like to speak to you. buy nolvadex buy cheap nolvadex
    buy dbol nolvadex online I’m very thankful to you.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: