Marile speranţe, marca Târgovişte: Sorana Cârstea

Fac ce fac şi tot la tenis mă-ntorc pentru că-i dragoste… nu la prima vedere (că rachetele şi mingile erau scumpe şi pe vremea copilăriei mele), dar aş putea spune prin… adopţie, pentru că am prin casă o jucătoare, povesteşte Ştefan Alexiu în Nimic despre fotbal. Dar nu e vorba de a mea, ci de o tânără din Târgovişte ce poate fi bine-merci şi un personaj principal dintr-un film tip Hollywood în care totul este minunat: Sorana Cârstea – jucătoarea noastră numărul 1 a reuşit să cucerească primul ei turneu profesionist WTA din carieră, cel de la Taşkent, într-o finală cu Sabine Lisicki din Germania, pe care a învins-o greu după trei seturi, salvând în setul secund şi o minge de meci.
Numele ei frumos, ca şi personajul real, se află acum pe locul 39 în clasamentul mondial iar acest lucru se-ntâmplă la doar 18 ani!! (După un salt în nouă luni de 75 de locuri!!!)
Cariera ei este de-abia la început dar lumea sportului alb a văzut deja un brand de calitate, unul din sponsori (cel cu trei dungi) catalogând-o ca „a doua sa opţiune” după Anna Ivanovic. Cum a ajuns aici această puştoaică: prin muncă multă, o ambiţie formidabilă, talent (căci fără el nu se poate), sprijin material şi moral din partea părinţilor (căci fără ar fi fost aproape imposibil), o antrenoare (Alina Tecşor) tânără dar extrem de permeabilă la nou, aducând metode noi de pregătire atunci când totul devine rutină şi nu în ultimul rând inteligenţă. Aşa că dacă mixezi aceste ingrediente poţi spera şi la mai mult, cu o condiţie: să nu uiţi că ai mereu de găsit alt ţel şi să-ţi dublezi efortul pentru a-l atinge.
Sorana Cârstea trebuie să aibă înţelepciunea să adune toţi aceşti factori. Şi cred că va mai face paşi pentru că educaţia ei, pornită din familie, plus ambiţia sa o pot duce în topul celor mai bune jucătoare din lume. Depinde numai de ea, ceilalţi doar o sprijinim sau ne bucurăm de realizările unei românce într-o competiţie acerbă ce poartă numele de… TENIS!

Anunțuri

0 Responses to “Marile speranţe, marca Târgovişte: Sorana Cârstea”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: