Părinţi, copii, calculatoare (2)

Probleme serioase. IT-iştii de ieri au trecut de la karaokele de marţi la chestii grave, de substanţă. Se apucă să-i înveţe pe părinţi ce să facă dacă nu vor ca proprii copii să stea prea mult în faţa computerelor. Cică să-l paroleze… Săracii copii, s-a coalizat lumea împotriva lor. Dar într-adevăr, riscurile sunt mari.
Rămăsesem la întrebarea legată de activitatea copiiilor pe internet. Nu o să detaliez riscurile, dar ele includ expunerea la pornografie, violenţă, pedofilie, activităţi ilegale, dependenţă de internet şi alte pericole mai mult sau mai puţin acute. Nici nu dau sfaturi de tipul „discutaţi cu copiii despre ce văd pe internet”, pentru că nu sunt pedagog. Detalii despre aceste lucruri puteţi găsi pe pagina internetsigur.ro, de unde puteţi descărca o broşură care vă explică tot ce trebuie să ştiţi. O să mă rezum la a vă prezenta un program de control parental. Se numeşte K9 şi e gratis. Îl puteţi găsi aici. Pentru a-l instala, după descărcare veţi primi un număr de licenţă pe e-mail. La instalare, programul vă va cere să configuraţi o parolă de administrator după care va trebui să restartaţi computerul. Gata. De acum accesul la internet este protejat, iar în interfaţa de administrare puteţi stabili gradul de protecţie şi puteţi stabili orele la care accesul la internet este blocat complet. Nu cred că trebuie să mai subliniez că nu trebuie să daţi parola copilului dvs. Eu l-am testat şi într-adevăr blochează cam tot ce ar putea fi un pericol, iar într-o viitoare versiune va putea bloca inclusiv chatul şi instant messengerul. Partea bună e că programul nu poate fi dezinstalat sau oprit decât dacă se introduce parola de administrator. Aşa că dacă cineva are un puşti cu veleităţi de IT-ist, micul Bill Gates tot nu va putea face mare lucru. Pe pagina celor de la K9 puteţi găsi răspunsuri competente la toate nelămuririle şi puteţi discuta într-un forum şi cu alţi părinţi.

Anunțuri

2 Responses to “Părinţi, copii, calculatoare (2)”


  1. 1 chestiuni Octombrie 13, 2008 la 20:27

    l-am instalat deja si functioneaza foarte bine


  1. 1 Recomandare soft « Idei pertinente într-o lume impertinentă Trackback pe Octombrie 13, 2008 la 18:37

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: