Adaptare da, prăbuşire nu

Criza financiară afectează, în diverse moduri, toţi factorii din sistemul imobiliar (dezvoltatori, constructori, societăţi imobiliare, cumpărători), dar nu se poate vorbi de o prăbuşire a pieţei, ci doar de o adaptare la noile condiţii.
După dificultăţile legate de penuria de forţă de muncă şi de creşterea costurilor materialelor de construcţie, proiectele imobiliare se confruntă acum pe de o parte cu dificultăţi sporite de finanţare, iar pe de alta cu reticenţele şi accesul mai dificil la credite al utilizatorilor finali.
După mai mulţi ani de creştere într-un ritm mult mai înalt decât cel al majorării salariilor, pe fondul unei evidente penurii, preţurile apartamentelor noi înregistrează prima scădere din ultimii ani.
Deoarece băncile au devenit mult mai prudente şi mai selective în acordarea creditelor, mulţi cumpărători nu mai pot contracta un credit decât cel mult pentru un apartament într-un bloc vechi.
Scăderea preţurilor apartamentelor noi în actualul context de incertitudine din sistemul bancar şi de expectativă din partea cumpărătorilor i-a incitat pe proprietarii acestora să nu le vândă pe o piaţă în scădere, ci să le propună la închiriere.
Creşterea cea mai spectaculoasă a numărului ofertelor de închiriere se înregistrează la apartamentele de patru camere, şi anume cu 73 la sută.
Totuşi, e interesant de semnalat că în ciuda înmulţirii semnificative a apartamentelor de închiriat, nivelul chiriilor a rămas aproape neschimbat.
Semn că nevoia de locuinţe rămâne considerabilă.

Anunțuri

0 Responses to “Adaptare da, prăbuşire nu”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: