Plata prin mobil

Telefoanele mobile îşi găsesc din ce in ce mai multe întrebuinţări, printre care şi aceea de portmoneu, de document de transport şi de card de fidelitate. El serveşte si de ceas, inclusiv deşteptător, de aparat fotografic, de mini-cameră de luat vederi, de radio, de MP3, de minitelevizor… Iată-l acum metamorfozându-se şi în portmoneu.
In Franţa, şase mari bănci şi patru companii de telefonie mobilă s-au asociat încă de anul trecut pentru a experimenta în două oraşe, la Strasbourg şi la Caen, „plata fără contact” prin simpla apropiere a unui telefon mobil de o bornă cu care sunt dotate magazinele participante la acest test. Un gest pe care utilizatorii de badge-uri electronice de acces într-o clădire sau de carduri de metrou îl cunosc bine.
Spre deosebire de portofelul electronic Moneo, utilizat numai pentru plăţile mici cum ar fi cele legate de cumpărarea unei pâini sau plata parcării şi care nu a stârnit nici un entuziasm, plata cu telefonul mobil promite să repurteze acelaşi succes precum cardul bancar în urmă cu aproape trei decenii.
Mai ales că el poate fi utilizat pentru plata oricărei sume.
Clientul trebuie doar să introducă codul personal pentru plăţile în valoare de peste 20 de euro. El va trebui însă să-si procure un model de telefon dotat cu tehnologia NFC de comunicare fără contact. Obstacolul nu ar fi insurmontabil întrucât în Franţa mobilul este înlocuit în medie la un an si jumătate.
La succesul acestui nou mijloc de plată va contribui foarte probabil şi larga răspândire a telefonului mobil : peste 80 % din francezi posedă cel puţin un aparat.
Mobilul este tot mai popular şi în România : în acest an numărul telefoanelor mobile vândute se va apropia de 6 milioane. Se poate deci presupune că noul mijloc de plată, simplu si rapid, nu va întârzia prea mult să-si facă apariţia şi în ţara noastră.

Reclame

0 Responses to “Plata prin mobil”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: