Preţul petrolului la minime istorice

Preţul petrolului a atins joi cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani şi jumătate.
Faţă de recordul istoric de peste 147 de dolari pe baril înregistrat în luna iulie, preţul aurului negru este acum de aproape trei ori mai scăzut.
El reflectă perspectiva celei mai importante încetiniri a creşterii cererii de petrol a ţărilor dezvoltate din 1983 încoace, în contextul recesiunii care se conturează, dar si al apropiatei puneri în funcţiune a unor noi instalaţii în Statele Unite, Azerbaidjan si Brazilia, care vor majora oferta.
Scăderea preţului a continuat în ciuda faptului că, în octombrie, importurile chineze de petrol au continuat să crească substanţial si că duminică China a anunţat un plan de 600 de miliarde de dolari pentru susţinerea economiei.
Nici informaţiile potrivit cărora statele membre ale Organizaţiei ţărilor exportatoare de petrol (OPEC) ar urma să decidă cu ocazia unei reuniuni de urgentă convocată, poate chiar la sfârşitul acestei luni la Cairo, o nouă reducere a extracţiei nu au reuşit să abată preţul petrolului de pe traiectoria lui descendentă. Oricum, ţările OPEC se reunesc la 17 decembrie în Algeria
Noua scădere a extracţiei ar urma celei de un milion si jumătate de barili pe zi anunţată de cartel la 24 octombrie.
„Rusia nu este membră a OPEC, dar în calitate de mare producătoare si exportatoare de ţiţei si produse petroliere, nu poate să nu se implice în influenţarea preţului mondial al petrolului”, a declarat la Moscova premierul rus Vladimir Putin. Pentru a stimula creşterea preţului, Rusia a decis luna trecută sa-si reducă producţia de petrol la 1,5 milioane de barili pe zi.

Anunțuri

0 Responses to “Preţul petrolului la minime istorice”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: