Softuri mioritice

De aproape două luni tot relatăm despre zeci de programe şi progrămele interesante care se pot descărca gratuit din internet. Astăzi însă despre produse ale industriei mioritice de software. Dacă mai ştiţi şi altele grăiţi, că ne interesează.
De cele mai multe ori găsim variante light ale unor programe costisitoare de contabilitate. Deh, timpul costă bani, iar la noi munca voluntară e văzută foarte prost. Însă ca să spunem lucrurilor pe nume, există o comunitate destul de mare de programatori în Linux şi mulţi oameni care localizează gratuit programe străine, în măsura în care acestea au licenţa potrivită. Există de exemplu multe şabloane pentru blogging fie traduse, fie realizate gratuit de ITişti români. Aşa că nu aş dramatiza situaţia, nu suntem noi mai altfel. Şi pentru că tot vine sfârşitul de săptămână am să vă dau un exemplu pe care îl puteţi testa – echipa de la Krogos Software din Bucureşti. Ei au făcut un program care se poate descărca gratuit pe telefonul mobil şi care se conectează la o bază de date cu o sumedenie de informaţii ultilitare din Bucureşti. Cei care şi-l instalează pot afla în câteva secunde ce filme rulează, ce cărţi au mai apărut, ce concerte sunt în oraş, ce piese de teatru şi aşa mai departe. Două dezavantaje: programul nu rulează decât pe telefoanele ceva mai moderne şi trebuie să ai acces la internet de pe mobil. Poate şi al treilea: cel puţin până în prezent programul nu funcţionează decât pentru Bucureşti. Mie mi s-a părut util, l-am instalat şi de atunci face parte din aplicaţiile pe care le accesez mai tot timpul. Ce mi-a mai plăcut: numele programului se scrie urbee, dar se citeşte iurbii: un joc de cuvinte care poat fi citit în cheia Bucureştiul tău sau albinuţa ta, cea care merge din floare în floare şi adună informaţii interesante. Deci nici la capitolul umor nu stăm deloc prost.

Anunțuri

2 Responses to “Softuri mioritice”


  1. 1 cristina Ianuarie 13, 2009 la 10:12

    Salut

    Ne pare tare bine ca iti place Urbee si il gasesti util. :) O mica precizare: merge si fara sa ai internet pe mobil, se poate lua via computer cu cablu. Sau prin bluetooth de la cineva care il are.

  2. 2 romaniaimpreuna Ianuarie 13, 2009 la 18:48

    Da, normal că poţi să-l instalezi chiar dacă nu ai internet, dar ca să actualizezi baza de date trebuie să te poţi conecta, right?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: