Securitate la purtător

Tehnica modernă oferă intre altele unor categorii de salariaţi posibilitatea să lucreze în condiţii mai sigure. Utilizările ei potenţiale sunt insă multiple.
Lucrătorii care prin natura profesiei lor se deplasează mult pe teren se văd uneori în situaţia de a străbate zone mai puţin sigure sau de a intra în contact cu persoane din partea cărora sunt posibile unele surprize neplăcute.
In unele localităţi din România, cum ar fi municipiul Drobeta Turnu Severin, postaşii au primit în dotare toamna aceasta un GPS, un aparat care permite determinarea poziţiei lor prin satelit şi care se poate dovedi foarte util în caz de nevoie.
Prin simpla apăsare a unui buton de către postaşul în pericol de exemplu de a fi agresat, poliţia află coordonatele locului în care trebuie să intervină.
Şoferii de taxi se pot simţi şi ei oarecum mai în siguranţă atunci când dispun de un asemenea aparat, util si atunci când este nevoie să se aleagă traseul cel mai rapid sau să se determine care este maşina cea mai apropiată de locul din care un client face o comandă.
Dar nu numai poştaşii sau taximetriştii pot fi dotaţi cu asemenea echipamente de determinare prin satelit a locului în care se află.
Astfel, presa românească relata zilele trecute că pe masa Parlamentului care va fi ales la 30 noiembrie se află o modificare a Codului de procedură penală care, dacă va fi adoptată, va introduce noţiunea de „arest la domiciliu”.
Ea este descrisă ca un compromis între interdicţia de a părăsi localitatea şi arestul preventiv efectiv.
Persoana aflată în stare de arest la domiciliu poate să-si desfăşoare activităţile obişnuite în locuinţă, dar i se interzice să o părăsească. Respectarea acestei interdicţii va fi monitorizată tot cu ajutorul unui sistem GPS, sub forma unei brăţări electronice, de care persoana în cauză nu se poate separa.

Reclame

0 Responses to “Securitate la purtător”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: