Panseuri hibernale

AMR două zile! Adică au mai rămas. Două zile până la debutul sarabandei de sărbători care mai de care mai efervescente (nu ştiu ignatul cât se-ncadrează în tipar), sarabandă care va dura o lună, până-n jur de Sânt Ion. Două zile carevasăzică până la Sân’Nicolae şi deja mă simt precum copilul pesimist din bancul cu copilul optimist: „aoleu, iar vine moşu, iar o să primesc cadouri, iar trebuie să mulţumesc, să sar într-un picior de bucurie, ce mai…, un chin!” Copilul optimist deja nu mai avea răbdare: „vine moşu, şi-o să-mi aducă jucării, şi o să fie extraodinar…” În cazul lor era vorba de moş Crăciun, dar asta e mai puţin relevant. Important e că moşul i-a adus copilului pesimist toate cadourile posibile şi imposibile iar singura lui reacţie a fost „aoleo, iar…”; în timp ce copilul optimist, după ce observă că a primit o balegă, rămâne o clipă pe gânduri, apoi îşi împreunează mânuţele, sare-ntr-un picior şi se bucură cu gura până la urechi: „mi-a adus moş Crăciun un cal!!! Da’ unde-o fi, unde-o fi…?!”

Deşi recunosc că sărbătorile de iarnă îmi provoacă mai multă îngrijorare decât euforie, sunt totuşi în asentimentul copilului optimist: două zile pân’ la Sân’Niculae şi încă nu ştim guvernul… De unde-o fi, de unde-o fi? De la stânga, de la dreapta, de peste tot, de nicăieri?! Îngrijorare şi la cei rămaşi pe dinafara Parlamentului: e deja decembrie şi deşi blamată, migraţia rămâne singura variantă de supravieţuire politică; sigur, nu toţi vor fi primiţi cu braţele deschise, dar câţiva cu siguranţă – în special guralivii. (Churchill însuşi explica numirea unui ministru, adversar declarat al său, într-un mod cât se poate de logic: „prefer să-l am în cortul meu şi să-şi facă nevoile în afară, decât să fie în afară şi să şi le facă înăuntru!!!”)

Vedem noi pân’ la crăciun cât de mare o să fie cortul şi mai ales ce-o să se-adune de jur-împrejurul lui şi abia apoi ne vedem şi noi liniştiţi de ale noastre.

Costin Enache (OP)

Anunțuri

0 Responses to “Panseuri hibernale”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: