Laptopuri de criză

Criză, necriză, vânzările de computere portabile cresc vertiginos. Laptopuri, mini-notebookuri, netbookuri, toate se dau ca pâine caldă. Câteva idei pentru cei care vor să-şi cumpere aşa ceva:
Sfatul numărul unu ţine de principiu, nu se aplică neapărat numai la computere, ci şi la viaţă în general: măsoară de două ori şi taie odată. Cei mai mulţi se uită la preţuri, dar, ca să vin iar cu o vorbă de duh, suntem prea săraci ca să ne cumpărăm lucruri ieftine. Când vrei să-ţi iei un laptop întreabă-te care ţi-e scopul: vrei să-l ţii doar în casaă? Vrei să-l ai tot timpul la tine? Vrei să scrii din când în când un e-mail şi să intri pe câteva bloguri? Sau te ocupi de design şi vrei să lucrezi şi în vacanţă? Să le luăm pe rând. Dacă vrei mai mult spaţiu acasă şi ai de gând să scapi de desktop, probabil că un laptop mic te va dezamăgi foarte repede. Cine e obişnuit cu un ecran mare ar fi bine sfătuit să-şi ia un notebook cu o diagonală de 17 ţoli. E ceva mai greu, dar e oricum de presupus că nu va părăsi domiciliul conjugal. Dacă ne gândim să-l mai scoatem din când în când la plimbare atunci poate că un compromis e mai indicat: ecran de 14 sau 15 ţoli. Pentru cei care au chef să care mai tot timpul ceva la ei, opţiunea ar trebui să se îndrepte spre un minilaptop de 10 sau 12 ţoli. Dar atenţie, cu cât e mai mic, cu atât pare să fie mai scump, la aceleaşi caracteristici şi aceiaşi producători, evident. Un preţ mai mic este obţinut de producători prin renunţarea la licenţa de windows preinstalat şi livrarea notebookului cu linux. Sunteţi siguri că vreţi aşa ceva după ce v-aţi obişnuit 10 ani cu windows? Atenţia apoi la memoria video şi placa grafică: memoria video partajată vă mănâncă din memoria totală şi s-ar putea să fie mai mică decât cer unele jocuri sau aplicaţii. Dacă jucaţi sau editaţi fotografii e mai bună o placă grafică dedicată. Dar şi producătorii de plăci grafice trebuie să facă anumite compromisuri, de aceea performanţa variantei mobile a unei plăci grafice e mai slabă decât a modelului pentru desktop. Oricum ar fi, e foarte important să vă informaţi bine şi să citiţi ce spun alţi utilizatori, nu doar reclama firmei. Un site bun pentru comparaţii şi recenzii este notebookcheck.net. Şi în final puţină lingvistică: desktopul e măgădoaia de acasă. Iar dacă vă aştepaţi să vă explic diferenţa dintre laptop şi notebook n-am s-o fac. Pentru că nu există, sunt pur şi simplu sinonime.

Reclame

1 Response to “Laptopuri de criză”


  1. 1 da vid decembrie 9, 2008 la 18:03

    Denumirea blogului nu este originala , din pacate este un titlu transformat al emisiunii „Duminica Impreuna”.
    Mai cautati sa aduceti si ceva nou.
    In materie de Radio nu s-a inventat nimic nou. sa nu uitam ca Radioul n-a fost inventat astazi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: