Icoane pe LCD & CRT

Windows oferă destule posibilităţi de reconfigurare la nivel optic, dar din punctul acesta de vedere îi invidiez cel mai mult pe cei care au Apple. Dar să vedem ce se poate face în Windows, pentru că cei mai mulţi avem aşa ceva.
Să zicem că vreţi să individualizaţi icoana unui dosar, pentru a-l recunoaşte mai uşor. Nimic mai simplu: clic cu butonul din dreapta al mouseului pe el, alegem proprietăţi, apoi apasăm pe opţiuni avansate şi instruim windows să folosească altă imagine. Windows vine cu un set implicit de icoane, care este destul de bogat aşa că aveţi de unde alege. De exemplu, dacă aveţi un dosar cu fişiere pe care vreţi să le rezolvaţi mai târziu, puteţi alege o icoană în formă de clepsidră. O altă posibilitate este să vă creaţi singuri propriile icoane. Deschideţi orice program de editare grafică, din partea mea şi nativul windows paint, creaţi un document cu dimensiunile 32 x 32 de pixeli. Desenaţi ce vă trece prin cap, apoi salvaţi documentul cu extensia .bmp. Apoi clic dreapta pe el, alegeţi redenumire şi schimbaţi extensia în .ico, extensia clasică a Windows pentru icoanele lui. Tot ce trebuie este să copiaţi fişierul ico în dosarul system 32, pe care îl veţi găsi în directorul Windows de pe partiţia C:. Când încercaţi acum să schimbaţi icoana, în setul disponibil veţi găsi şi propria operă de artă. Vă întrebaţi dacă mege şi cu poze? Absolut. Procedeul e identic. Singura problemă e că la o dimensiune de 32 x 32 de pixel n-o să se prea distingă cine ştie ce.

Reclame

0 Responses to “Icoane pe LCD & CRT”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: