Colorata prelucrata

De când s-au inventat camerele digitale şi au mai devenit şi ultraaccesibile, de au ajuns să fie până şi pe cele mai ieftine telefoane, numărul de fotografii de pe computerele noastre a crescut.
Ca să-i parafrazez pe colegii de la Academia Caţavencu: Aceste fotografii ne doare. Nu o să pricep niciodată de ce lumea face fotografii digitale la rezoluţii enorme, pe care nu are niciodată de gând să le tipărească. De aici un sfat, înainte de a ne uita la utilitare de lucru cu imaginile. Dacă vreţi să vă uitaţi la poze doar pe computer, setaţi camera la rezoluţie mică – pozele ies de 10 ori mai reduse ca dimensiune a fişierelor şi se văd de cele mai multe ori chiar mai bine. Arhivarea e mai uşoară şi nu riscaţi să vă cumpăraţi un hard nou doar pentru a pune pe el pozele de la nunţi şi botezuri. Bun. Acum la programe. Eu m-am jucat cu două, ambele evident gratuite, că pe aşa ceva chiar că nu aş da bani. Prima alegere ar fi irfanview. Are o sumedenie de opţiuni: redimensionare, tăiere, optimizare de culori, salvare sub alte formate, creare de prezentări şi multe, multe altele. Programul oferă şi câteva pluginuri, adică extensii care permit lărgirea gamei de operaţiuni pe care le poate face. Ce mi place mai puţin e icoana pe care o atribuie fişierelor de tip imagine după instalare, un fel de ursuleţ destul infantil. Ce nu-mi place deloc este faptul că atunci când deschizi o imagine nu se lansează browserul lui care îţi permite să vezi miniaturizate toate imaginile din respectivul dosar. Asta în schimb face programul faststone, care are toate funcţiile irfanului. Ca să nu mai spun că îmi satisface şi exigenţele artistice în materie de icoane de fişiere.

Anunțuri

2 Responses to “Colorata prelucrata”


  1. 1 cris Decembrie 19, 2008 la 00:39

    buna fiti draguti trimitetimi ce marca de telefon este ? sau unde pot sa il vizionez pe internet ?
    Va multumesc.

  2. 2 romaniaimpreuna Decembrie 19, 2008 la 08:20

    Mai multe informatii despre telefon gasiti aici:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: