Retrospectivă de front

Finalul de an se pretează perfect la tot felul de retrospective. Pentru că mă interesează mai puţin evenimentele disparate, ci mai curând cele care corespund unei tendinţe generale o să afirm sus şi tare că de departe cea mai interesantă a fost revoluţia browserelor , atât pentru computere cât şi pentru aparatele mobile, de la PDAuri la telefoane. Pe frontul computerelor şi dispozitivelor cu Windows, Internet Explorerul de la Microsoft s-a ales în 2008 cu o concurenţă acerbă – nu doar prin apariţia Chromeului de la Google, ci şi prin modernizarea tehnologiei unor browsere alternative gen Firefox sau Opera. Lumea aşteaptă şi e curioasă, drept pentru care în ziua în care Mozilla a dat liber la downloadul lui Firefox 3 serverele aproape că s-au blocat existând peste şapte milioane de cereri în 24 de ore. La fel s-a întâmplat şi la Chrome, care a ieşit din stadiul de aşa-numit software beta, cu alte cuvinte s-a maturizat destul de bine. Şi cei de la Opera şi-au renovat motorul din spatele browserului omonim şi se anunţă un competitor interesant. Ştiu pentru că l-am încercat şi eu.
Toate marile firme lucrează şi la variante de browsere pentru aparatura mobilă. Google a produs o variantă Chrome pentru telefoanele proprii Android, Apple şi-a portat Safariul pe Iphone, iar Mozilla lucrează la browserul Fennec. Nici Opera nu doarme şi-şi perfecţionează cele trei variante de mini-browser: Opera Mobile, Opera Mini şi Opera Dragonfly. Un alt concurent puternic se conturează sub forma lui Skyfire, produs de o firmă independentă. Despre el nu vă pot spune mare lucru, pentru că abia mi l-am instalat şi e încă în rodaj.

Reclame

0 Responses to “Retrospectivă de front”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: