Metaforic blogosfera se dezmorţea

Au trecut sărbătorile de iarnă, s-au terminat sarmalele, caltaboşii, cozonacii, iar cei care au mâncat sau au băut peste măsură încep unul câte unul să iasă din spitale…
Toate bune şi frumoase şi pe malul Dâmboviţei, unde mondenităţile intră în febra lăudăroşeniei de început de an. Unii se dau rotunzi cu plajele din Dubai pe unde au călărit cămile, iar alţii, care vor poate să pară modeşti, o iau pe arătura ailaltă, a SENSIBILITĂŢII.

Superficiala, de exemplu. Superficiala e nevastă de fost fotbalist care vrea să demonstreze, subtil chipurile, că nu toate blondinele driblate de sportivi sunt chiar atât de superficiale. În apărarea ei, respectabila doamnă povesteşte pe blogul personal:
Extrase din rubrica haute gossip couture cu Raluca Rebedea Zenga – (ăsta e un fel de motto) –

Snow-bunny sedusă de Lupul cel Rău la poalele pârtiei Bradul, cu cristale din fulgi de zăpadă ce se atârnă sclipitoare pe gene, şi satisfacţia de a auzi omătul cum scârţâie sub ghete…
Ne-am simţit minunat la vila (BLA BLA BLA că e publicitate mascată, n.n.) din Poiana Braşov, refugiul nostru cald şi intim-licurind în depărtare, îmbietor, între siluetele înalte ale brazilor potopiţi de ninsoare.

Mirobolantă scriitură! În caz că nu v-aţi prins, doamna Zenga o dă rău de tot în vinclu încercând să descrie o poză cu ea şi Lupul cel Rău alias bărbat-su.
Apoi, zice Raluca în metafore, totul a fost bine la o cabană unde erau condiţii foarte bune. Nu insist prea mult în a o critica pe Ralucutza Bunny Zenga, căci şi-a câştigat respectul prin faptul că aşterne pe coala de online (na, o altă metaforă) şi articole serioase. O felicit pentru asta, însă îi reamintesc, aşa, ca după sărbători, că laudele şi amintirile netezite cu şpaclul metaforic ne cam dau dureri de cap.

Poate veţi spune că sunt insensibil şi nedrept şi că habar n-am ce-i aia poezie… Prevăzător, vă aduc în rubrica de astăzi o poveste cu parfum de poezie, care îi are ca personaje pe doi îndrăgostiţi. Povestea nu este una a la Mircea „Din Prea Multă Dragoste i-am dat un pumn, dar o vreau înapoi” Radu, ci una mai simplă şi, implicit mai frumoasă: doi tineri studenţi, despărţiţi timp de două luni de studiile lor, amândoi bursieri Erasmus, s-au hotărât să-şi vorbeasca în continuare cu ajutorul blogurilor. Astfel, a apărut blogul ei, intitulat „Din dragoste pentru El„, urmat, la câteva secunde, de blogul lui, „Din dragoste pentru Ea„. Două bloguri gemene, care i-au ajutat pe cei doi să uite oarecum de depărtare :

Ştiam că distanţa e mare, că timpul care se va scurge până ne vom vedea, e iarăşi mare… aşa că trebuia găsită o cale să ţinem legătura: el avea de învăţat, eu – la fel, am zis că măcar vreo câteva minute am putea “sacrifica” zilnic pentru a ne scrie unul altuia ce am facut în ziua respectivă. Nu am vrut să folosim mailul, era prea rece, prea lipsit de culoare, aşa că am decis să ne facem blog.

Şi şi-au făcut! Şi cele două luni au trecut, iar cei doi se pot iubi şi certa iarăşi faţă în faţă. La final, vă las şi opinia lui Romeo din poveste, preluată de pe site-ul hotnews.ro şi vă îndemn să vă apucaţi de treabă, ca să am şi eu de unde câştiga o pâine:

Staţi liniştiţi, mie nu mi-a placut niciodată să citesc bloguri (site-uri unde lumea îşi publică gândurile, pasurile, realizările, etc.), dar dacă vine un moment în care realizaţi că blogul are un folos, atunci apucaţi-vă de treabă.

Anunțuri

0 Responses to “Metaforic blogosfera se dezmorţea”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: