Vedete la galer(i)e

Decor : spaţiu larg, carpato-danubiano-pontic
Atmosferă: lasă-mă să te las…, îţi cer o prăjitură, tu îmi dai un pumn în gură sau Te sparg în Trafic că sunt mai înarmat
Motto : Hai să fim vedete!
Personaje: Gelaţii, Jucătorii de loto…O-gacică, sau Miss Pătlăgica

Actul 1 (intră în scenă vizualul şi face praf auzul)

Tocmai când credeam că ficatul meu a ajuns în punctul critic 0 al existenţei sale, şi asta nu din cauza şpriţului, ci din cauza numerologului Iliuţă, iată că se poate şi mai rău, iar bietul organ nu are de ales şi o ia uşor spre minus 1 minus 2 şi tot aşa.
Dar să o iau metodic: Iliuţă e un nene care n-are somn într-însul şi care apare pe sticlă noaptea. «Stimaţii telespectatori», cum îi place să-şi alinte aughitoriul, îl sună, el îi întreabă care sunt ziua şi anul naşterii, după care le ghiceşte în câteva secunde viitorul, trecutul şi prezentul. Ca cum ar fi : spune-mi ce ai făcut aseară şi-ţi spun ce ai făcut aseară ! Telespectator să fii, noroc să ai de Iliuţă !
M-am consumat aşadar cât m-am consumat cu acest erudit iniţiat în tainele vrejului de fasole până am dat de altă catastrofă: pe un post de televiziune de… citez …« interes naţional », două maşini de pompieri, o salvare şi trei echipaje de poliţie, s-au adunat sub geamul divei Magda Ciumac.
Chipurile, tanti aceasta care, vă spun sincer şi vă pot demonstra, cu poze fără atac la persoană, aduce cu Miss Recolta, a dispărut de acasă, motiv de a pune pe jar autorităţile plătite din bani publici.
Fireşte, totul a fost «o mare vrăjeală», dar, oameni buni, şi o bătaie de joc la adresa celor neanesteziaţi încă de gerul năprasnic sau de necrologul de la ora 17.

Constat că asemenea personaje apar ca buruienile după ploaie pe toate canalele media şi devin imposibil de stârpit.
Ba mai mult, unele prind rădăcini adânci. Să spunem adânci cam… de zece ani.
Citez de pe site-ul unui FĂT, îmi cade o Lacrimă şi încep Actul 2, unde intră în scenă VEVEVE-UL :

A pus bazele la 30 Mai 1999 Şcolii Artistice, de Modelling şi bla bla bla, care prin cei 9 ani de activitate neîntreruptă, de rezultate şi performanţe a devenit cea mai veche şi mai importantă Şcoală din România. A fost invitat în sute şi sute de emisiuni de divertisment pe toate posturile de televiziune în calitate de actor sau cântăreţ. În 1986 a avut şansa să fie distribuit în cel mai bine vândut film românesc din istorie.

Sute şi sute de emisuni, actor şi cântăreţ, mamma mia! Ce om! Artist într-ale modelingului, şi, fireşte, posesor de site. E vorba de Costin Mărculescu, don Juan-ul de Oltenia, transformat din liceanul „Doamna profesoară, vă rog să-mi daţi broaştele înapoi” (doar o dată-n viaţă ai şansa să-i dai replica Tamarei Buciuceanu) în căutătorul de piepturi generoase de prin suburbiile oraşelor de provincie.

Mă uit la tine şi găsesc
Surâsul tău copilăresc
Mă amăgeşti cu joaca ta
Dar ştiu că tu vei fi a mea.

Sunt versurile unei piese de-ale marelui artist, versuri care însă nu l-au scăpat de faliment. Actoricesc, muzical, total. Zâmbetele copilăreşti i-au adus între timp «în joacă» vreo două-trei acuze, destul de grave, un ochi vânăt şi o buză spartă. Semn că fetişcanele model sunt şi nărăvaşe. Melodiile vorbite au provocat isterie, iar rolurile l-au ocolit pe actor cam tot de prin 86.

Costin Mărculescu rămâne însă un personaj multicolor în show-bâz-ul românesc asemenea altora pe care le-am prezentat în rubrica noastră. Se înghesuie mulţi alţii la poartă şi, fără îndoială, vor fi primiţi cu braţele deschise.
Finalul de astăzi îi aparţine actriţei Oana Pelea, care a decretat de curând, citez:
E un exerciţiu fabulos să ierţi mârlanul!

Reclame

0 Responses to “Vedete la galer(i)e”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: