Da’ softwareu’, dom’le? Unde e softwareu’?

Am vorbit despre telefoane, televizoare, ochelari şi alte gadgeturi, toate prezentate la Consumer Electronics Showul din Las Vegas. La capitolul software. Aici avem un câştigător clar, cel puţin în ceea ce priveşte atenţia consumatorilor. Evident, e vorba de Windows 7, prezentat chiar de şeful Microsoft Steve Ballmer. Presa de specialitate a scris deja foarte mult despre Windows 7, spunând mai ales că la nivel optic pare inspirat destul de mult din pachetul de efecte speciale oferite de sistemele mai noi de operare de la concurentul Apple. De exemplu celebra tastă F11, care la apăsare ascunde toate ferestrele şi lasă la vedere desktopul. Desktop care poate fi configurat cu şi mai mare largheţe decât cel de la Vista. Ceea ce pare însă mai demn de laut în seamă este că Windows 7 încorporează şi mai multă tehnologie touchscreen. Rulat pe un computer care are condiţiile necesare – adică un ecran tactil – Windows 7 cică se comportă ireproşabil prin adăugarea de noi şi noi funcţii. Widgeturile, miniprogramele utilitare care lucrează în spatele Vista se păstrează şi la Windows 7. Microsoft s-a adaptat şi la faptul că tot mai mulţi oameni folosesc laptopuri şi a înglobat în noul sistem de operare o tehnologie care permite adaptarea la sursa de curent şi protejează astfel bateria.
Cine are chef de testat Windows 7 o poate face. De săptămâna trecută varianta beta, adică provizorie a sistemului de operare poate fi descărcată gratuit de la Microsoft. Lumea s-a bătut pe el, serverele n-au mai făcut faţă cererii. Asta şi pentru că vorbim totuşi de o imagine de disc de 3 giga, adică destul de mare. Windows 7 poate fi instalat peste Vista ca upgrade, dar poate fi instalat ca sistem proaspăt şi peste Windows XP. Eu personal m-aş feri să fac aşa ceva, dar nu vreau să descurajez pe nimeni.

Anunțuri

1 Response to “Da’ softwareu’, dom’le? Unde e softwareu’?”


  1. 1 Stamorello Februarie 3, 2009 la 08:38

    L-am incercat si eu si il incerc in continuare, pe un al doilea hard al laptopului meu si chiar e destul de bun, bateria are mai mare autonomie decat in virusul Vista.
    Si daca ca continua acest SO sa progreseze in sens bun, va avea cu siguranta un succes rasunator, daca nu, ramanem in continuare la XP sau ne chinuim cu Vista si 7.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: