Ghid practic de auto-omagiere

Am zis-o de mai multe ori şi continuu să zic că “lauda de sine nu miroase-a bine”. De fapt, uneori e atât de jenant să te lauzi singur, încât e mai bine, cred eu, să te laşi de meserie. Sau să îţi iei un deodorant de firmă. În vizor de data aceasta sunt unii muzicieni. Artişti, cum le place lor să li se spună, muzicanţi de cămin cultural, cum imi place mie să le spun. O nu, asta nu este o jignire – în caz că citesc, deoarece sintagma “cămin cultural” implică (nu-i aşa, Andreea Marin?) CULTURĂ.

Primii în vizor: cei de la trupa Alb Negru, jumi românească – juma franţuzească. Sau Alex şi Kamara. Au făcut ei ce au făcut şi au mai scos un ALB-umaş. Că de, la vremi de criză unii visează cai verzi pe pereţi. Recenzia „materialului discografic” (mda, se poartă şi sintagma asta) e Negru pe Alb. Luaţi de citiţi cuvinte măreţo-metaforice:

Varietatea influenţelor de pe acest album fac ca piesele să confere ascultatorului stări diferite aproape în acelaşi timp. Dacă „Why”, „Love Connection” sau „Sweet Madness” te proiectează sub lumina reflectoarelor din club, înconjurat de multă lume care dansează dezlănţuită, „Play” te aşează imaginar pe acoperişul celei mai înalte clădiri a oraşului, de unde poţi contempla în linişte. La rândul lor, „Amintiri” sau „Povestea Noastră” îţi asigură ambianţa perfectă pentru a-ţi petrece timpul cu persoana iubită. Cu acest album, se dovedeşte încă o data că stilul pop este unul dintre cele mai frumoase stiluri de muzică, în primul rând pentru că îţi permite să vii cu o mulţime de influenţe, iar produsul final să fie unul de calitate.

Deeeci: varietatea influenţelor (…) FACE, nu fac, ‘nţeles, domnu’ muzicolog?! Oricum: club, nebunie, dans, apoi zbang CD-ul la altă piesă. Şi ne trezim pe acoperiş. Avem rău de înălţime, dar contemplăm în linişte. Finalul cd-ului ne aduce lângă persoana iubită… Un traseu interesant, ce să zic? Atâta doar că frumoasa cuvântare trebuia să aparţină ascultătorului şi nu băieţilor albi-negri sau staff-ului lor. Plus partea de final, care de fapt e un minus. Mă refer la “produsul de calitate”. Şi solo-ul meu din duş e de calitate. Sunt bun, dar nu mă aude nimeni.

Bun e şi Raul. Nu cel de la Real Madrid, jucătorul de fotbal. Nu, un altu’ derivat poate dintr-un Gheorghe sau Vasile, care se scrie cu OU. RaOUL, cum spuneam e la rându-i cât se poate de bun. Şi modest. Dar ce înseamnă Raoul? Citez de pe site:

Raoul înseamnă energie, voce, muzică, talent. În club, pe scenă, în spectacole, la radio sau televiziune la nunţi şi petreceri, sau în oricare alt eveniment important pentru tine atunci când sunetul îţi pulsează în sânge, atunci cand muşchii se mişcă frenetic, atunci când inima bate în ritm de muzică uşoară, stii că asculţi Raoul. Şi vrei să dansezi, vrei să te eliberezi, vrei să traieşti muzica.

Şi dacă nu vreau să dansez, eliberez, sau să trăiesc muzica… cu Raoul, care se cam bagă singur în seamă şi în urechi prin site-ul său.
Nici cu alţii care se dau rotunzi. Nu cu ei, care, atunci când apar şi vorbesc mulţimii îţi dau senzaţia că ei au inventat muzica. Asta… pâna sare CD-ul.

Reclame

2 Responses to “Ghid practic de auto-omagiere”


  1. 1 Sabau Ioana ianuarie 29, 2009 la 17:44

    :) Interesanta abordare!

  2. 2 Sabau Ioana ianuarie 29, 2009 la 17:58

    Fiecare e liber sa aleaga ce vrea!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: