Vedete cu trac, crac şi hac

La fiecare început de an, vine febra Eurovizionului – festival de muzică uşoară pentru cei din faţa televizorului, poartă spre a ajunge, chipurile, celebrităţi pentru cei care urcă pe scenă.
Până să ajungă însă pe scena care contează (anul acesta la Moscova), artiştii noştri se încălzesc cu preselecţia naţională. Mai inspiraţi decât piesele lor, cei implicaţi par să ştie că imaginea contează, aşa că se bălăcăresc cu noroi – probabil pentru un ten cât mai curat. Deh, uneori obrazul gros, stat la iernat, aşa se tratează. Unde mai pui că aruncatul cu noroi de la unul la altul mai şi relaxează – e chiar amuzant. Mai amuzant în orice caz decât cei trei prezentatori DJ-ei: Orlando, Escu şi Popescu. N-am râzescu, n-am zâmbescu şi n-am gustescu glumele din program. Cum puteam să le gust cu adevărat dacă oamenii au uitat acasă sarea şi piperul? A, mai era ceva: nu pe toţi ne cheamă Dorel.
Vocea tremurândă a viitoarelor vedete are şi ea leac, denumit popular CRAC. Ei bine, un crac bine pus în lumină, protejat de atingerea sâcâitoare a vreunei bucăţi de material îi face pe ascultători să uite de trilurile eşuate. Cam asta ar fi reţeta succesului pentru concursurile naţionale Eurovizion. Reţetă care afară nu prea e folosită, dovadă că nici măcar bunii vecini maghiari, bulgari sau ucrainieni nu ne votează.
Speranţa moare însă ultima, iar în 2009 ea se numeşte Elena Gheorghe cu piesa compusă de sud estul Laurenţiu Duţă, „The Balkan Girls” – adică „Fetele balcanice”. Nu sunt vreun specialist să comentez piesa, dar sunt un blog trotter, aşa că pot să mă leg de blog sau, după caz, de site. Numai că de data asta am fost prins cu mâţa-n sac, pentru că Elena pur şi simplu nu mai avea site. Explicaţia? Fetelor din Balcani le place să petreacă, cum spune pesa, iar hackerilor să hăcuiască site-uri. Pagina a fost victima nevinovată a acelora care nu au apreciat prestaţia artistei şi s-au hotărât să o lase fără frumuseţe de site. Aceasta fireşte sub motto-ul arhicunoscut, balcanic şi lipsit de euroviziune, SĂ MOARĂ ŞI CAPRA VECINULUI!
Încă în stare de joc după tragica pierdere suferită, Elena a declarat totuşi că la Moscova fetele vor avea o nouă coregrafie, mai performantă şi mai prezentabilă. Cică la fel vor arăta şi rochiile lor, semn rău, căci atuu –ul cracului dispare din tabăra noastră.
Tot cu ocazia Eurovijănului, datul cu părerea prin colţurile blogosferei e la mare căutare. Judecă în egală măsură şi cei de rasă, şi maidanezii.
Roxana Andronescu, solista trupei Spin, trage concluziile pe blogul său intitulat „SINCER – JURNAL DE MAIDANEZĂ” (titlul blogului atrage, e drept, dar păzea la asociaţiile de protecţie a animalelor):

1. Din ce în ce mai puţină lume cunoscută (vedete – trupe mari) la Eurovision. În afară de Nico, Elena şi Costi … numai figuri noi sau relativ noi. Să se fi săturat oare?
2. 80% piese rock, orice mi-aţi spune.
3. Piese mai drăgălaşe decât anii trecuţi. Şi mai bine cântate.
4. Voci excelente cu piese de BIP, adică nimic nou.

Cât despre piesa câştigătoare:

Elena – „The balkan girls” piesă slăbuţă între Goran Bregovici, Aqua şi altceva ce-mi scapă acum, fără refren.

Ei bine, la final pot să trag şi eu o concluzie:

Piesa poate n-are refren, dar, cum am zis şi mai sus, are crac.

Anunțuri

0 Responses to “Vedete cu trac, crac şi hac”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: