Lăsăm intimitatea la latitudinea Google

Oamenii de la Google par să nu doarmă niciodată şi ies tot timpul cu lucruri noi pe piaţă, deşi pe piaţă e un fel de-a spune, pentru că aplicaţiile lor sunt – cel puţin pentru utilizatorul de zi cu zi – gratuite. Dar în fine, n-om fi noi nebuni să ne plângem. Băieţii lui Serghei Brin şi Larry Page (nu-i aşa că sunt delicioase clişeele preluate din ştirile sportive?) au ieşit la început de februarie cu noul Google Earth, dar şi cu un produs de tip Big Brother. Despre Google Earth 5.0 nu sunt prea multe de spus, e cam la fel ca până acum, cu diferenţa notabilă că poţi să faci un tur al canioanelor din oceanele globului. Drăguţ, dar nu m-a impresionat. Am televizor acasă.
M-a dat pe spate însă Google Latitude. Aici vorbim de un nou serviciu bazat pe mai vechiul Google Maps. Pe scurt: ca să compenseze lipsa GPSului de pe telefoanele mobile mai vechi, Google Maps identifică după instalare poziţia utilizatorului în funcţie de informaţia transmisă de celula de telefonie mobilă pe raza căreia se află într-un moment dat. Cei care au Google Maps instalat îşi pot activa acum opţiunea Google Latitude şi se pot astfel conecta prin intermediul acesteia cu amicii sau colegii. Harta va indica poziţia fiecărei persoane care şi-a dat în prealabil acordul şi este deci un excelent instrument de localizare. Sigur, programatorii s-au gândit şi au prevăzut posibilitatea de a te deconecta de la Google Latitude în caz de nevoie. S-or fi gândit că o să-i dea cineva în judecată, pentru că degeaba ai spus că nu mai ajungi la serviciu pentru că eşti deja pe teren în afara oraşului şi vii abia seara, dacă pe telefonul şefului se vede limpede ca lumina zilei că stai pe o terasă din centrul propriului oraş. E sfârşitul intimităţii.

Reclame

0 Responses to “Lăsăm intimitatea la latitudinea Google”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: