Fiecare Windows pe limba lui piere

Mi se părea mie la un moment dat fascinant că Microsoft, renumită pentru practici comerciale destul de agresive, dădea senzaţia unui conglomerat de tocilari amabili, şi oferea Windows 7 gratuit spre descărcare şi testare. Asta deşi de obicei produsele lor erau secrete mai bine păzite decât aurul de la Fort Knox. Tocmai din acest motiv ceva era ciudat cu noua amabilitate a Microsoft. Bine că mi-am revenit atunci când am observat că în ultimul timp tonul firmei din Redmond s-a mai înăsprit şi a mai revenit la normal. Mulţi credeau că dacă iese pe piaţă Windows 7, vor fi scutiţi de la a mai instala Windows Vista. Se pare că nu e aşa. Companiile care încearcă să treacă de la Windows XP la Windows 7 se vor confrunta cu probleme operaţionale, a avertizat Microsoft – deşi mie avertismentul ăsta îmi sună mai mult a ameninţare.
Gavriella Schuster, unul din directorii de la managementul produselor a spus recent – şi acum citez de pe siteul Computer Weekly – „Luaţi în considerare că riscaţi dacă săriţi peste Windows Vista. Instalându-l însă vă veţi uşura tranziţia la Windows 7, pentru că Vista e foarte compatibil cu Windows 7”. Şi cu asta am încheiat recomandarea amabilă a doamnei Schuster de la Microsoft. Şi într-adevăr: cei care nu iau în serios acest avertisment se pot trezi într-o situaţie neplăcută. În unele cazuri, anumite aplicaţii nu vor mai fi suportate de Windows XP, dar nu vor fi adaptate nici pentru noul Windows 7. Dacă e pe-aşa, s-ar putea zice că odată ce instalăm Windows Vista am ieşit din acest purgatoriu al aplicaţiilor şi putem continua să lucrăm. Oricum, părea ciudat ca Windows să recomande o trecere directă de la XP la Windows 7 şi să renunţe atât de repede la exploatarea mai accentuată a Vista. E dreptul lor, la urma urmei.

Anunțuri

0 Responses to “Fiecare Windows pe limba lui piere”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: