Marele Digsby

Cum ar fi să existe un singur program, cu care să poţi discuta pe toate serverele de messenger, să-ţi monitorizezi toate conturile de email şi să vezi ce s-a mai întâmplat pe reţelele sociale? Ar fi foarte frumos. Mai precis este. Pentru că un asemenea program există deja şi se numeşte Digsby. Foarte multă lume are mai multe conturi de email, inclusiv pe internet – gmail, yahoo sau hotmail. Mai are apoi conturi de instant messenger – yahoo, google talk, msn, windows live sau aol. Aceeaşi persoană mai este apoi înscrisă în reţele sociale precum facebook, netlog sau linkedIn. Câţiva programatori deştepţi s-au gândit că n-ar fi rău să existe un program cu care să poţi monitoriza toate conturile şi discuta online cu toţi prietenii, indiferent pe ce reţea se află ei – şi asta pe cât posibil dintr-o singură fereastră, ca să nu consumăm prea multe resurse. Aşa s-a născut Digsby. După instalare, utilizatorul trebuie să-şi deschidă la rândul său un cont pe pagina de internet a programului. Odată instalat, se trece la configurarea conturilor pe care programul trebuie să le monitorizeze. Programul se aşează apoi în zona de sistem de lângă ceas şi rulează liniştit de acolo. În momentul în care deschidem lista de prieteni, pe care programul o preia automat din conturile de instant messenger, putem vedea câte mailuri noi avem, cine s-a mai înscris în reţelele noastre şi putem discuta online cu cine vrem. Partea frunoasă este că indiferent câte discuţii avem deschise, Digsby rămâne deschis cu o singură fereastră, iar fiecare discuţie se poartă în câte un tab al respectivei ferestre. O singură problemă am detectat la Digsby. Detectat e mult spus, mi-a atras atenţia un amic. Programul salvează toate numele de utilizator şi parolele pe serverul lui, nu local pe computerul nostru. Ceea ce pare o problemă de securitate – cine ştie ce se întâmplă dacă serverul lor va fi compromis şi acele parole se fură. Aşa că ar fi frumos dacă cei de la Digsby ar putea să prevadă măcar posibilitatea de a salva parolele local.

Reclame

1 Response to “Marele Digsby”


  1. 1 lila iulie 27, 2009 la 15:52

    digsby is a multiprotocol IM client that lets you chat with all your friends on AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, and Jabber with one simple to manage buddy list.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: