Flock, un browser multimedia

Războiul browserelor. Internet Explorer se bate cu Firefox, Chrome cu Opera, toată lumea e în conflict cu toată lumea. Un conflict paşnic, evident. Dar când zece se bat câştigă al unsprezecelea. În esenţă, cu tot acest război al browserelor, ele în sine nu au evoluat foarte mult. Şi ieri şi azi, navigatoarele rămân programe care interpretează limbajul în care sunt scrise paginile oferite în internet, indiferent că vorbim de html, php, java sau flash, ca să rămânem la doar câteva exemple. Totuşi internetul în sine a evoluat mult mai repede, ajungând să fie pentru mulţi oameni principalul instrument de comunicare şi învăţare, de shopping şi relaţionare socială. Informaţia la rândul ei a avoluat de la simplul text la conţinut multimedia – imagine statică, imagine în mişcare, sunet, animaţie ş.a.m.d..
Din toate browserele, unul singur – cel puţin din câte mi-e cunoscut mie – ţine cont de aceste evoluţii – Flock. Aici pot să-i spun numele, pe post nu, pentru că pronunţat în limba română s-ar putea să-mi fi adus o mică mustrare de la CNA. De ce e Flock mai special? Păi pentru că ţine cont de evoluţiile amintite înainte. Construit pe tehnologia Mozilla, BCF lansează la deschidere într-o bară orizontală din partea superioară fluxurile video şi foto şi deschide legăturile cu contul utilizatorului din facebook, flickr, twitter şi alte servicii. Pe o bară laterală din stânga apar numele prietenilor utilizatorului, iar utilizatorul poate trage elemente foto şi video peste numele amicilor pentru a le trimite instantaneu fotografia sau filmul. Flock are bare laterale dedicate serviciilor de email pe internet – gmail, yahoo, sau aol. Pentru cine are blog, navigatorul încorporează şi un editor special cu care se uşurează scrierea noilor articole şi plasarea lor pe blogul respectiv. Eu zic că merită încercat – mai ales că e gratuit.

Reclame

1 Response to “Flock, un browser multimedia”


  1. 1 Mihaela februarie 24, 2009 la 10:39

    Nu stiu daca nu va zgaraie la urechi, dar toate melodiile si coloana sonora a matinalului si a emisiunii „Romania impreuna”, sunt denaturate. Este ca si cum ati folosi un sintetizator sau ca si cum ati vrea sa remixati melodiile. Umblati pe la „butoane” pe acolo si reglati sonorul.
    Un ascultator foarte fidel, care timp de 8 ore cat sunt la servici, ascult doar programele voastre de radio.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: