Una caldă, una rece

Uite cam aşa se poate sintetiza prezenţa autorităţilor române în cotidian. După binevenita acţiune “strada 2009” care a mai măturat câţiva interlopi de pe străzile câtorva oraşe-adăpost pentru clanuri, revine din păcate în atenţie scandalul permiselor măsluite la Piteşti dar se pare că nu numai… Şi dacă verificarea dosarelor o să dureze o perioadă, spre ghinionul donatorilor de mită căderea în dizgraţie şi penal poate apărea de unde se-aşteaptă mai puţin. O banală rovinietă lipsă l-a băgat în cofă pe un şofer de tir atât de inconştient încât nu ştii cum să-i zici: criminal ori sinucigaş. Nu numai că individul nu ştia să citească, dar nici măcar semnificaţia unui banal indicator auto “sens interzis” n-o cunoştea. În cazul celor care i-au acordat permisul auto nu există nicio îndoială despre încadrarea juridică a faptei lor: de la crimă cu premeditare în sus. Aproape că nu-ţi vine să crezi: pe drumurile noastre circulă bombe cu explozie întârziată. Deja mimozele cu maşini cât casa şi ghiolbanii cu cai putere cât n-au avut în grajd toată viaţa lor nu mai reprezintă latura exotică a traficului de pe şoselele patriei. Au apărut alţi actori de duzină, mult mai efervescenţi şi mai periculoşi. Despre un alt şofer de tir, unul mai dansator de felul lui, nu mai zic nimic: imaginile au vorbit de la sine.
Banal posesor cu conştiinţă de permis auto categoria B, să nu credeţi că ispita nu mi-a dat târcoale. “Plăteşti sau vrei pe bune?” sună întrebarea standard a multor instructori auto în prima zi de curs. Pentru liniştea mea am luat “pe bune” dar tot stau cu grijă, adică circul… Vorba meseriaşului care după ce trece pe roşu de câteva ori frânează brusc la un semafor care era pe verde: “Păi dacă vine un meseriaş din partea ailaltă?”

Costin Enache

Anunțuri

0 Responses to “Una caldă, una rece”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: