Jocuri: de groază, nu alta

Nu se ştie de ce, dar în străinătate, aşa, pascal, din Vinerea Mare şi până în Duminica Paştelui, programele TV sunt pline de thrillere şi filme horror. Dacă aveţi chef să vă petreceţi vreuna din serile următoare la computer trăind senzaţii horror, iată reţeta:
În internet există un gen interesant de aplicaţii, ceva între film şi joc – un fel de film interactiv, ca să fim mai corecţi. Şi se pare că genul predilect al acestor aplicaţii este cel horror. De exemplu outbreak, sau pe româneşte epidemia. Ştiu că pe post am zis că adresa e outbreak.com şi îmi cer scuze. Pare un remake al Dawn of the Dead. Aplicaţia pune utilizatorul în faţa unor alegeri care vor determina firul narativ – până la moartea, evident virtuală a persoanei, sau salvarea ei. Nodurile sunt predeterminate în aplicaţie şi apar în situaţiile critice – îl salvezi pe colegul de suferinţă, muşcat de zombie dar încă neinfectat? O laşi în urmă pe prietena cu piciorul rupt, ştiind că va fi devorată peste zece secunde? Nu vreau să mai dau exemple, pentru că nu stric nimănui plăcerea. Un alt joc interesant este hotel 626, în mod ciudat o acţiune de marketing a unei firme de cartofi prăjiţi. Zic ciudat pentru că produsele nu apar nicăieri. Teoretic, jocul nu funcţionează decât între 6 seara şi 6 dimineaţa, dar dacă schimbaţi ceasul computerului puteţi păcăli aplicaţia. La intrarea pe site aplicaţia cere o adresă de email. Recomandarea mea e să folosiţi o adresă falsă, ca să nu vă treziţi cu spamuri. De data asta, scenariul e construit în jurul unui hotel bântuit, iar utilizatorul trebuie să rezolve câteva ghicitori ca să avanseze de la o cameră la cealaltă – acolo unde îl aşteaptă alte momente de groază. Hotel 626 are ca argumente un sunet şi o atmosferă cu adevărat înfricoşătoare. Dacă faceţi ca mine, adică jucaţi pe întuneric şi cu căştile pe cap, ar fi mai bine să nu aveţi probleme cu inima, pentru că spaima e garantată.

Reclame

1 Response to “Jocuri: de groază, nu alta”


  1. 1 gadjodillo aprilie 20, 2009 la 18:51

    treaba e ca asa s-a intimplat si in romania ani si ani de zile, in special in preajma craciunului. nici un film normal, despre psihopati, doar thrillere si filme prozac-izatoare, de-alea de familie, cu moscraciuni.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: