Lăudate fie numele din blogosferă

De data asta numai cuvinte de laudă. Cred că aţi aflat cu toţii de planurile îndrăzneţe ale ministrului sau… cum vor feminiştii, ministrei Turismului din România de a transforma Bucureştiul în staţiune balneară. Cuvântul “balneo” pare-se nu-i dă pace deloc Elenei Udrea nici măcar pe blogul propriu, din cauza lui blonda riscând chiar să facă o obsesie. E drept ca pe blog termenul e pus într-un context mai nuanţat, însă chiar şi aşa poate că ar fi bine să nu uite că prea mult balneo strică. Strică până şi topurile.
Turismul balneo-electoral„, articolul de pe elenaudrea.ro i-a spulberat luna trecută pe toţi ceilalţi bogosferi, cu nu mai putin de 1679 de comentarii. Asta în primă fază. O continuare a postului, intitulată cu imaginaţie şi originalitate de blondă… „Turismul balneo-electoral”, a mai adunat 922 de păreri şi reacţii.
Premiul întâi aşadar şi coroniţă pentru bloggeriţa convinsă Elena Udrea, inclusiv.pentu partea cea mai interesantă din articolul-bombă-de–popularitate :

Staţiunea Geoagiu Băi este o staţiune situată în judeţul Hunedoara, renumită pentru proprietăţile terapeutice ale apelor termale din zonă.

La cum stau lucrurile acum, greu de crezut că poate cineva să-i sufle felia din blogosferă a Elenei Udrea. Asta indiferent de conţinutul uneori mai dogmatic şi de nereprodus al posturilor sale. Opoziţia-i pare-se la pământ, aşa că ciocu’ mic şi joc de mouse mai departe!

Mai departe către o altă bloggeriţă, fostă mondenă: Andreea Marin Banică.
Metamorfozată din zână a surprizelor în ambasador UNICEF, adică trecută de la dansul tip căluşarii pe care îl practica ori de câte ori avea ocazia în emisiuni la ţinuta elegantă asortată cu atitudine sobră, Andreea Marin nu oferă surprize pe blog. Cel puţin nu în sensul „de nod în papură” cum s-ar aştepta poate mulţi.
Blogul său este unul cât se poate de serios, decent, un adevărat jurnal online pe care Andreea Marin îl ţine. Fără fandoseli sau aere de zeiţă din Panteonul Dâmobiţean. Scriitura e sinceră, de parcă n-ar fi Andreea pe care o ştiam în zilele ei de falseturi pe sticlă:

Emotia unei clipe – Vatican 2009

… trebuie să recunosc, atât de optimistă cum sunt, că după ce vezi, simţi, adulmeci atât de multă tristeţe şi deznădejde, există un moment în care îţi doreşti să regăseşti o sursă de energie pozitivă care să te încarce pentru a merge înainte.Am simţit că şansa de a fi la Vatican tocmai într-un astfel de moment e cea care va umple acest gol pentru mine. Şi nu am greşit. Căldura sufleteasca pe care o simţi în preajma Sanctităţii Sale, miile de oameni din Piaţa San Pietro veniţi din toate colţurile lumii […] să-L vada chiar şi de la distanţă, aducând mesajele lor, aplaudând cu bucurie la auzul vorbelor Sale [..] – toate acestea fac de neuitat momentul în care, dincolo de toate, îţi recapeţi motivaţia interioară şi echilibrul….

Fără a fi pătruns de experienţa spirituală trăită de Andrea Marin, e obiectiv de remarcat că blogul face parte din categoria celor de calitate din blogosfera cu iz monden. Comparat cu blogul Simonei Sensual, al Adrianei Bahmuţeanu sau a altor contemporane, andreeamarinbanică.acasă.ro e clar un blog intelectual.

Mult peste unele ziare de pe piaţă, adevărate focare de penibilitate, după cum se vede din ştirea apărută într-un ziar mioritic, legată de articolul de pe blogul Andreei Marin:

„Fosta vedetă de televiziune a fost zilele trecute la Vatican pentru a se întâlni cu Papa Benedict al XVI-lea, în calitatea ei de ambasador UNICEF. Nu a dat mâna cu Sanctitatea Sa, însă a reuşit să îl vadă de la distanţă şi să îi admire sfinţenia (!!!)”.

Anunțuri

0 Responses to “Lăudate fie numele din blogosferă”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: