Pe ţifre, nu aşa…

În urmă cu o săptămână spuneam în minutul de IT că media vechi nu vor ceda prea repede supremaţia celor noi. Acum există şi câteva cifre care confirmă acest lucru.
Cifrele provin din SUA şi nu cred că s-ar putea extrapola la România. Dar sunt totuşi interesante. În esenţă ele spun că doar 3,5% din activitatea de citire a ziarelor are loc în mediul online. Laboratorul Nieman pentru Jurnalism din cadrul Universităţii Harvard a estimat pentru început că în medie un cititor alocă 25 de minute pentru a citi ziarul în timpul săptămânii şi 35 de minute la sfârşit de săptămână. Apoi a mai estimat că în acest timp citiorul se uită la 24 de pagini ale acelui ziar, reprezentând jumătate din mărimea medie a unei publicaţii din America. O altă cifră, de data asta provenită de la Asociaţia Americană a Ziarelor arată că un exemplar este citit de 2,128 de persoane. De aici cei de la Nieman au dedus că în SUA pe an sunt citite 87 de miliarde de pagini tipărite. Acum pe partea de internet: în 2008 ediţiile online ale ziarelor au avut 3,2 miliarde de accesări. Adică 3,2% din numărul de pagini tipărite.
După cum spunem – cele mai multe cifre din ecuaţie sunt estimări. Probabil că lucrurile nu stau chiar aşa. Dar probabil că nu ar fi rău dacă am avea măsurători mai acurate. Îmi închipui că firmele de publicitate ar fi interesate să ştie pe ce dau banii.

Reclame

0 Responses to “Pe ţifre, nu aşa…”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: