Revoluţie pe piaţa procesoarelor?

Pe piaţa procesoarelor se întâmplă atât de multe lucruri, încât lumea a început să nu mai vadă pădurea de atâţi copaci. Ceea ce anunţă Intel s-ar putea totuşi să nu treacă neobservat de industrie.
La conferinţa de prezentare a rezultatelor financiare pe primul trimestru, Paul Otellini, preşedintele Intel, a vorbit foarte mult despre noile procesoare cu voltaj ultra-redus pe care Intel le are în vedere. Aceste procesoare urmează să fie folosite în laptopurile ultrasubţiri care vor face concurenţă unor modele precum Apple MacBook Air şi mai recentul Dell Adamo, care costă acum în jur de 1700 de dolari şi peste. Dacă noile laptopuri vor fi dotate cu procesoarele cu voltaj ultra-redus s-ar putea să asistăm la o mini-revoluţie a preţurilor. Noile chipuri vor fi bazate pe designul procesoarelor medii ale Intel, nu pe cele ale modelului de performanţă redusă Intel Atom, cu care sunt acum dotate netbookurile ieftine. Cam de pe la jumătatea anului, s-ar putea să asistăm la o schibare a trendului, în momentul în care modele ultrasubţiri vor înceta să mai fie bijuteriile computerelor şi se vor încadra în game mai accesibile de preţ. Problema este însă ca şi piaţa netbookurilor ieftine va fi probabil afectată de introducerea noilor modele sofisticate. De ce ar cumpăra cineva ceva ieftin, dacă îşi poate lua ceva mai performant şi mult mai arătos la un preţ asemănător – iată întrebarea la care şi producătorii de netbookuri trebuie să găsească foarte repede un răspuns.

Anunțuri

2 Responses to “Revoluţie pe piaţa procesoarelor?”


 1. 1 gadjodillo Aprilie 24, 2009 la 06:11

  adica vor disparea cele ieftine si slabe si vor ramine unele mai putin ieftine dar beton?
  da’ cind or sa dispara cele care au doar drivere de windows vista?
  eu vreau sa-mi iau un laptop cu xp pe el, dar nu prea mai am de unde. iar cele care mai sint sint proaste (i.e., dupa criteriile mele)

 2. 2 romaniaimpreuna Aprilie 24, 2009 la 19:27

  Chestia cu XP în loc de Vista e o problemă mult discutată. Laptop cu XP nu prea mai există, dar poţi – cică – să ceri un downgrade de la Vista la XP şi trebuie să-l aprobe.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

 • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: