Rezistenţa urbană

Suprasaturat de blogurile pline de mondenităţi sau de cele din top zece care au un succes discutabil am ales două ţinte interesante.
Prima luată în colimator este Rezistenţa Urbană. Pseudonimele celor 5 autori ai acestui proiect colectiv sunt: Buciuman, Macabroo, Raiden, Ilau şi Quetric. De altfel se prezintă ei singuri:

Noi suntem progeniturile frustrării tale zilnice, fertilizaţi de incoerenţele vieţii sociale din ce în ce mai tumultoasă. Noi suntem bucuria pe care o simţi în faţa unei mari reuşite a semenilor tăi, dar şi refularea care îţi dilată venele când eşti pus faţă în faţă cu prostia omenească. Noi luptăm permanent pentru a readuce traiul la stadiul de bine, care nu a fost niciodată.

Blogul are câteva rubrici permanente, dintre care cele mai interesante sunt “Bucureştiul Nevăzut” şi “Probleme Urbane”. Probabil că mulţi dintre voi mergeţi pe stradă fară să daţi mare atenţie detaliilor arhitectonice ale clădirilor vechi din jurul vostru. Raiden, “arhitectul” Resistenţei Urbane, trage câteva semnale de alarmă privind dispariţia unor clădiri vechi din Bucureşti şi face o istorie foarte bine documentată a locurilor din oraş, acum dispărute, cum este cazul cartierului Uranus. Tot Raiden vânează lei. Nu e vorba despre moneda naţională, ci despre leii ornamentali care sunt prezenţi în arhitectura veche a diverselor clădiri din Bucureşti şi pe care dumnealui îi vânează cu aparatul de fotografiat. Un alt mini-serial captivant este cel despre cutremurul din 4 martie 1977, pe care băieţii l-au ilustrat foarte bine cu imagini şi articole, realizând în 4 episoade, un tur al principalelor puncte „fierbinţi” din Capitală la acea dată. Dar pentru că rezistenţii urbani sunt şi ei oameni şi trebuie să se mai hranească din când în când, puteţi afla şi unde se poate mânca cea mai bună shaormă din Bucureşti. Proiectul lor, Shaorma Review Tour, îşi propune să dea calificative celor mai cunoscute Shaormerii din metropolă. Testate riguros, cu tot cu usturoi şi ceapă, şaormele ingerate de rezistenţi sunt apreciate critic la cea mai înaltă rezoluţie. Cel puţin aşa garantează ei. O altă latură importantă a blogului este lupta cu intoleranţa şi extremismul de orice natură. Articolele critice ale lui Buciuman pe acestă temă sunt foarte controversate, în jurul lor stârnindu-se adevarate polemici. De altfel ei sunt implicaţi în susţinerea campaniei Asociaţiei Umaniste Române privind reintroducerea teoriei evoluţioniste în şcoli.

Claudiu Baciu

.

Anunțuri

0 Responses to “Rezistenţa urbană”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,558 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: