Blog de jurnalistă

În ultima vreme cei mai mulţi dintre jurnaliştii marilor trusturi de specialitate au devenit şi bloggeri. Probabil că aşa le cere, mai nou, fişa postului. Uite, Simona Tache de la Caţavencu, propietara unui blog roz, intitulat “Jurnal de cazarmă şi nu numai”, o persoană care crede că are umor şi ţine neapărat să îl împărtăşească cu cititorii blogului dumneaei (extrem de fideli de altfel). Dacă scrie o banalitate, imediat armata de fani ai blogului generează zeci de comentarii care mai de care mai stupide. Pe de-altă parte, Dadatroll este un personaj celebru în blogosferă, iar comentariile lui intenţionat agramate de pe diverse bloguri, au darul de a inflama cititorii. De altfel, “Dadatroll”, se laudă cu cele două mari “realizări” ale lui: a fost banat (adică interzis) pe blogurile celor doi mari bădărani de la Bucuresti: Gramo, bădăranul finuţ care pretinde că nu-i bădăran şi Zoso, bădăranul căruia nu-i pasă că-i bădăran.
Probabil că vă întrebaţi care e legătura între “Dadatroll” şi Simona Tache. Păi nimic mai simplu. Acesta a demonstrat că oricine poate să scrie precum Simona Tache.

Hai să vedem cum se face:

Se ia un fapt. Orice fapt. Nu e nevoie sa fie un fapt divers, e de ajuns orice fapt. Dacă sunteţi în criză puteţi să alegeţi o cifră, o culoare sau chiar un concept filozofic.
Prefaţezi totul cu “Ce chestie”, “Ce mai e nou în România” sau cu “Ce-am văzut eu astăzi” Repetaţi asta de mai multe ori cu semnul exclamării şi aveţi primul paragraf.
Explicaţi un pic, dezvoltaţi.
Daţi-vă cu părerea despre un aspect al acelui fapt. Miraţi-vă prosteşte. Faceţi mişto (da nu prea mult, aşa cam ca Divertis obosit de Revelion.) Exageraţi aspectul ăla şi veniţi cu altfel de fapte asemănătoare.
Postaţi.
Dacă nu sunteţi atât de creativi, puteţi să încercaţi şi celălalt model, mai simplu, al postărilor Simonei.

Luaţi o ştire de pe o agenţie de presă (ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v), postaţi-o la voi pe blog fără să modificaţi nimic şi gata – garantat câteva sute de comentarii.

Quod Erat Demonstandum. Acesta este mecanismul prin care oricine poate să scrie precum Simona Tache. Sigur că nu vă garantează succesul sau cantitatea de fani devotaţi, pentru că dvs. nu lucraţi la un săptămânal de largă recunoaştere.

Claudiu Baciu

0 Răspunsuri to “Blog de jurnalistă”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu




Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 90.642 vizitatori