Blogosfera la feminim

După un scurt raid printe cele mai citite bloguri de gen feminin am cunoscut, dacă se poate spune aşa, un număr impresionant de domniţe care au ales să-şi exprime gândurile şi sentimentele în această formulă…virtuală. Inteligente, sensibile, atente, romantice, (surprinzător !) mai puţin interesate de bârfe si de politică, dar mai ales visătoare: aşa-s bloggăriţele din ziua de azi !

Visătoare este şi Iren despre al cărei blog ne spune că n-ar fi tocmai un blog ci mai degrabă momentul ei de linişte.

Dacă aş avea un post de radio as pune toata ziua muzică fără cuvinte, din când in când aş invita copii de clasa a treia să-şi citească la prânz compunerile, indiferent că-s bune sau rele, seara aş pune zgomote care se aud din padure noaptea atunci când staţi la marginea ei, alături, în maşină, cu farurile stinse.
Aş încerca să pun şi sunete din spaţiu, doar că am auzit că universul ţiuie şi este neplacut pentru urechi. Aş pune înregistrări cu zgomote normale, de pantofi pe caldarâm, apasat pe butoane, ticăit de ceas de mana, de fermoar tras şi capse închise. Aş avea şi ştiri din când in când: anunţuri fără importanţă, despre persoane anonime care au scăpat de ghips sau despre ce premii au mai luat copiii de la şcoala nr 5 dintr-un sat oarecare.

Dacă vă întrebaţi ca şi mine cine ar asculta un astfel de post de radio imaginar, tot Iren ne răspunde :

Ascultătorii mei ar fi oameni tăcuti, puţin încruntaţi când se concentrează, dar senini, care-şi vad de ale lor deşi ţie ţi se pare că ei nu fac nimic. D-abia seara vezi că ei de fapt toată ziua au sculptat cu un cuter, într-o bucată de plastic, o bicicletă cu rulotă, nu mai mare de câţiva centimetri. Bună pentru vacanţa de vară.

Mult mai ancorată in realitate şi cu picioarele pe pământ este Copila blondă sau Miruna- bloggăriţă cu ştate vechi care ne spune că: ŞI BLONDELE GÂNDESC! Sincer să fiu n-am avut niciodată vreo indoială. Pe blogul ei, Miruna se ocupă cu datul cu părerea despre nişte probleme extrem de variate, că doar aşa se (re)cunosc ăi mai talentaţi dintre bloggări. Dilemele sunt complexe şi vin să dea cu tifla celor deranjaţi de faptul că si blondele gandesc (apropo: ăştia nici nu sunt aşteptaţi pe site-ul cu pricina). De la ce-şi doresc copiii, la deodorante şi gumă de mestecat, de la lectii de dragoste, de viata… până la lecţii în general, iată mostre de dileme.

Am 22 de ani. Trăiesc în România şi asta mă oboseşte din ce în ce mai des. Cred în puterea cuvântului şi în reuşita bazată pe motivaţie. Vorbesc mult, analizez atent, critic acid şi mă decid greu. Într-o zi voi scrie o carte, care va deschide ochi şi va unge inimi.
Dacă se găseşte un singur om pe lumea asta, care să audă ce zic, înseamnă că toată poluarea retinelor mele expuse ilegal de mult la ecranul calculatorului …a meritat efortul. Şi nu numai.

La capitolul ‘Confesiuni’, şi fără să ieşim din sfera mijloacelor de informare in masă, că tot vorbirăm mai devreme despre radio, blonda recunoşte că nu se uită la televizor.

De vreo câţiva ani, am învăţat să trăiesc fără tv. Nu din proprie iniţiativă, ci din lipsă de interes, cred. De am ajuns în asemenea hal, că vorbeşte lumea cu mine de “ştii, ca-n reclama aia”, iar eu mă uit ca viţelul din proverb – “ştii, eu nu prea mă uit la tv.” Şi nu prea ăsta e folosit ca un fel de figură de stil, că nu-mi permit să mă dau de gol din start. Sunt o ciudată. Şi mai sunt şi o ciudată dependentă de net.

Nu-i rău! Nu pierzi nimic!

Ioana Stătescu

Anunțuri

0 Responses to “Blogosfera la feminim”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: