Atenţia la infecţii

Se îngroaşă gluma în materie de infecţii – şi nu e vorba de gripa mexicană sau porcină, ci de infecţiile informatice, cele care afectează calculatoarele.
Chiar dacă nu e vorba de vreun virus de provenienţă biologică, analogia nu e întâmplătoare – şi viermii informatici se propagă extrem de rapid, se adaptează foarte bine, suferă mutaţii şi devin imuni la antibiotice – adică la programele antivirus. După cum a explicat Constantin Sapronov din partea Laboratoarelor Kaspersky din Rusia, internetul a devenit principalul vehicul de propagare a infecţiilor informatice, înlocuind emailul în acets clasament. Numărul siteurilor infectate a crescut cu 300 la sută în 2008, a spus Sapronov. Variantele noi de malware au surprins cercetătorii prin capacitate de a se adapta şi de a găsi noi metode de disimulare în programe legitime. Ele se ascund tot mai adânc în interiorul sistemelor, sunt mai greu de dectat şi mai greu de eliminat. Kaspersky atrage atenţia asupra unui botnet numit Sinowal sau Torpig, care marchează o premieră în materie de atacuri supersofisticate. Un botnet este un minirobot care divulgă autonom date din sistemul infectat, iar Sinowal se copiază în cel mai de jos strat al sistemului, în aşa-numitul master boot record sau pe scurt MBR, reuşind să păcălească programele antivirus. În ultima luna viermele respectvi a exploatat o portiţă vulnerabilă din extrem de răspânditul program de citit fişiere pdf Adobe Acrobat Reader. Noile metode infiltrare fac aproape imposibil pentru utilizator să prevină infectarea, mai ales că siteuri absolut legitime pot funcţiona fără ştirea lor ca o trambulină pentru infecţii.

Reclame

0 Responses to “Atenţia la infecţii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: