La luptă împotriva spamului

Mesajele de email nesolicitate – pe romgleză Spamuri – sunt una din neplăcerile vieţii moderne. De multe ori însă, noi înşine le facem viaţa uşoară celor care vor să ne vândă de toate.
Orice email publicat la modul deschis pe un site are potenţialul de a fi recrutat spre introducere în bazele de date din care se trimit spamuri. Unii îşi pun pe propriile siteuri sau bloguri adresa de mail şi se supun astfel unui risc. Nu prea mare, dar în momentul în care încep să curgă mailurile nesolicitate e destul de neplăcut. Aşa că o soluţie ar fi să scrieţi emailurile chiar pe litere sub forma „nume [la] operator punct com. O alta ar fi să scrieţi adresa într-un program de editare de imagini, să o salvaţi sub format jpeg, gif sau png şi să o inseraţi aşa pe pagină, astfel ca niciun scanner automat să nu o citească. Pe de-altă parte, uneori nu putem evita să ne dăm adresa de email, pentru că trebuie să ne înregistrăm pe un site care trebuie să trimită un mail de confirmare. Unele siteuri nu sunt serioase şi vând baza de date cu adresele de mail. În situaţia asta există două soluţii. Fie facem o adresă pe care o folosim de fiecare dată, dar numai pentru situaţii de acest tip, fie apelăm la un serviciu cum este trashmail.net. Acesta generează o adresă oarecare cu extensia trashmail.net şi permite precizarea numărului de emailuri ce vor fi primite pe această adresă. Serviciul redirecţionează către adresă valabilă a utilizatorui exact numărul de mesaje precizat iniţial, apoi adresa provizorie va fi ştearsă din sistem. Desigur, şi filtrele de spam sunt o alternativă viabilă, mai ales că unele din ele învaţă activ ce e spam şi ce nu.

Reclame

0 Responses to “La luptă împotriva spamului”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: