la SPA, na SPA

Pe o ploaie mărunţică ce pica în capitală, şeful ANM îi dădea înainte cu seceta. Şi cu tradiţionala caniculă… Şi cum pe specialişti e greu să-i contrazici, mă întrebam ce-o să facă românul între două vijelii cu aspect de tornadă: plajă sau baie? Numai că şi pentru una şi pentru cealaltă îi trebuie ştrand, incintă, complex. Iar cum în majoritatea apelor curgătoare nu e recomandat nici pescuitul, d’apoi scăldatul, rămâne veşnica soluţie – ştrandul comunitar. Ieftin, aglomerat şi pe cale de dispariţie. Sigur există o variantă şi mai ieftină, gratis dacă te ratează şi poliţia: artezienele rămase de la răposatul sau de prin ultimele campanii electorale.

Variante mai sunt, dar sub nicio formă în categoria „accesibil” – piscinele de exemplu, dar astea par expirate dacă n-au şi alte facilităţi. La modă e altceva… Ceva de-i zice… SPA! Auzisem eu de SPA mai demult. Era un circuit de viteză undeva prin Belgia – SPA Francorchamps – aşa-i zicea. Mai nou SPA are alte conotaţii: de relaxare… Nu mai mergem, dom’le, la un loc cu prostimea! Mergem la SPA. Ne dau şi pomezi şi papuci şi prosoape şi şezlong – all inclusive! S-a dus vremea când te cărai la gârlă cu ouă, pătură, roşii, rebus, castraveţi, saltea şi apă minerală (seminţe găseai acolo…); acu’ nu-ţi mai trebuie decât lănţig la gât şi gleznă, timp şi bani. Mulţi… bani.

Pot să număr pe degetele de la o singură mână (şi tot îmi mai rămân câteva nealocate) ştrandurile din Bucureşti. Nu mă-ndoiesc că şi în ţară e aceeaşi poveste … Domnilor, nu vreau luna de pe cer. Bunăvoinţă să fie, că apă se găseşte..

Costin Enache

Reclame

2 Responses to “la SPA, na SPA”


  1. 1 octavian iunie 22, 2009 la 16:10

    se mai întâmplă … Gabriela bobes are un asemenea profil . Este semizeiţa aflu cu surprindere ,îi plac diamantele ,şi risca din india e condusă de flăcăi cărora nu le e greu că altfel de plictiseală s ar duce la sala … Sala -un alt termen de ţinut minte ,ca spa ,ca şi ineptiile scoase de doamna pe post .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,625 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: