Jacko dă internetul peste cap

Ştirea morţii lui Michael Jackson a bulversat săptămâna trecută internetul – spaţiul virtual a fost luat cu asalt de sute de milioane de oameni curioşi să afle toate noutăţile.
Aşa cum pare să se întâmple tot mai des, serviciile de interacţiune sociale precum Twitter sau Facebook au fost primele care au lansat ştirile – sau, mai corect spus, au colportat zvonurile devenite ulterior ştiri, mai întâi despre spitalizarea, apoi despre moartea lui Jackson. În sine, activitatea sporită de pe aceste reţele nu a fost o mare problemă, pentru că traficul de tip twitter, cu mesaje scurte tip text nu încarcă prea tare reţelele pe care se bazează internetul. Dar pe măsură ce timpul trecea, tot mai mulţi oameni intrau în internet pentru a se informa şi, mai ales, a vedea clipuri video cu moonwalkingul lui Jackson pe youtube sau pentru a descărca ceva din muzica lui. Atât de intensă a fost activitatea, încât unii utilizatori care căutau ştiri despre Jacko pe google au fost întâmpinaţi cu un mesaj de tipul “ne pare rău, dar căutarea dvs. este similară cu cea generată de un virus”. Pentru a continua, utilizatorii erau apoi rugaţi să introducă un cod. Un purtător de cuvânt al google a confirmat în dialog cu siteul ZDNet UK că volumul de solicitări a fost atât de mare încât a declanşat alarma la google şi a încetinit lucrurile pe termen scurt. Întrebat cum se compară traficul generat de moartea lui Michael Jackson cu cel indus de alte ştiri bombă, oficialiul google a răspuns simplu: vulcanic. E unul din cele mai mari vârfuri de trafic pe care le-am întâlnit recent, a spus purtătorul de cuvânt.

Reclame

0 Responses to “Jacko dă internetul peste cap”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,623 vizitatori
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: