RFID pe mobil?

Probabil că ne aducem aminte de scandalul declanşat în România de paşapoartele biometrice, echipate cu chip RFID. Iată că acum aceste chipuri de identificare prin radiofrecvenţă ar putea intra în dotarea standard a telefoanelor mobile deja de anul viitor.
Am o reticenţă în a da numele companiei, al cărei vice-preşedinte pentru arhitectură de sistem a făcut o asemenea predicţie – nu mi-e atât de publicitate mascată, ci de faptul că o să-i boicoteze cineva produsele ca fiind de-a dreptul sataniste. Dar acum serios: în esenţă, echiparea cu chipuri RFID va permite unui telefon mobil să preia alte roluri – cheie pentru apartament sau maşină, card de credit sau bilet la concert. De exemplu, o yală cu RFID poate acorda drept de acces pentru un anume telefon mobil doar o anumită perioadă de timp, sau doar pentru câteva ore într-o zi. Sau telefonul poate fi încărcat cu o sumă, iar la supermarket s-ar putea plăti trecând telefonul pe lângă un cititor de chipuri RFID. La fel s-ar întâmpla la concert sau la meci – biletul e virtual, o informaţie stocată pe un chip, astfel că accesul pe stadion sau în sală se face pe baza lui. Telefonele mobile ar putea deveni şi instrumente de detectare a unor fraude cu cardurile normale. Prin telefonul mobil se poate detecta locul în care se află o persoană, iar acea persoană va avea probabil asupra ei atât telefonul, cât şi cartea de credit. Deci dacă cineva foloseşte cardul, dar telefonul e la zeci sau sute de kilometri distanţă, s-ar putea bănui o fraudă. În orice caz, doar propria fantezie poate pune limite utilizării acestei tehnologii.

Anunțuri

1 Response to “RFID pe mobil?”


  1. 1 oferte Iunie 20, 2012 la 23:22

    anormali cu totii


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 89,556 vizitatori
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: