YouTube pe bani???

Ce se întâmplă când un analist financiar gândeşte cu voce tare? Depinde de ce gândeşte şi despre cine. Fiind vorba despre bani, YouTube şi Google, ideile au fost imediat comentate.
Un consultant de la compania Piper Jaffray s-a uitat săptămâna trecută la perspectivele financiare ale Google şi a a făcut o sugestie, pe care New York Times a sărit să o discute imediat pe blogul ziarului. Google, spunea analistul, a trebui să ceară bani oamenilor care încarcă filme pe portalul YouTube, dacă respectivul clip nu va fi de natură să genereze publicitate. Ideea e într-adevăr provocatoare. Modelul financiar al lui Google, atunci când vorbim de YouTube, e destul de simplu: reclamă şi variante descărcabile contra cost. Numai din publicitate portalul va genera venituri de 323 de milioane de dolari, estimează analistul respectiv. Dar pentru că e probabil ca suma costurilor de stocare şi ofertare de clipuri va depăşi veniturile, Google ar putea căuta şi alte surse. Există clipuri video care nu sunt interesante pentru publicitari, de exemplu cele făcute de amatori despre primii paşi ai progeniturilor sau copii piratate ale unor desene animate. Aşa că Google ar putea să ceară utilizatorilor respectiv bani pentru acele filmuleţe. Tehnologia de identificare a conţinutului există deja în portofoliul Google, aşa că nu ar fi o mare problemă ca fiecare film să fie mai întâi analizat din punct de vedere al potenţialului de venituri din publicitate – iar utilizatorul să fie taxat în funcţie de acest potenţial. Reacţia cititorilor a fost însă clară – cultura YouTube e bazată pe oferta gratuită. Dacă Google va cere bani, oamenii se vor duce în altă parte.

3 Responses to “YouTube pe bani???”


 1. 1 andrei august 3, 2009 la 22:09

  Salutari,

  Citeam in ceea ce priveste parteneriatul cu youtube pentru video: We can only accept applications from residents of countries in this list. Australia, brazilia, franta, germania, irlanda, japonia, canada,spania, usa.

  Romanii nu pot participa?

 2. 2 Ana din Constanta martie 26, 2010 la 11:43

  Domnule Dan Creta esti insuportabil cu asemenea cu asemenea aprecieri la adresa femeilor, nu este prima data cind faci niste comentarii gretoase ascultatorul de radio nu este obligat sa-ti asculte obsesiile dumitale sexuale sau neimplinirile sexuale care le ai, probabil le poti rezolva in alta parte dar esti de nesuportat si la matinal la fel o tineai toata emisiunea cu tot felul de trimiteri ba la un sex ba la altul de ce nu te duci la un post unde iti poti spune toate fantezile sexuale pe care le ai.La romania actualitati mai asculta si copii din cite stiu ai si dumneata vreo trei, dar daca te-ai asculta ai auzi cit esti de penibil.

 3. 3 soso decembrie 22, 2013 la 15:47

  totul e pe bani ….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

 • 90.174 vizitatori

%d blogeri au apreciat: