Skype ascultat?

Vin vremuri grele pentru infractori, se pare. Cineva le-a pus gând rău şi vrea să le astupe şi ultima portiţă de scăpare în materie de comunicaţii. Problema e că s-ar putea să nu fie doar ei afectaţi…
Probabil că e prematur ca poliţiştii să se bucure, iar noi să ne temem, pentru că e vorba de o acţiune de lungă durată. Pe scurt: Eurojust, o agenţie a Uniunii Europene cu sediul la Haga şi destinată coordonării anchetelor judiciare transjurisdicţionale, a declanşat o dezbatere-investigaţie ca să afle în ce măsură se pot intercepta convorbirile telefonice pe internet, realizate prin tehnologia VoIP. Să obţii astăzi un mandat de ascultare-interceptare pentru conexiunile telefonice fixe sau mobile nu e mare lucru, dar pentru discuţiile telefonice purtate de doi oameni prin skype, yahoo, google şi alte asemenea programe este mult mai dificil de realizat. Şi tocmai această portiţă este aparent folosită din greu de grupurile infracţionale pentru a comunica nestingherite. Pe scurt, pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba: cu un program de tip skype, o cască şi un microfon se pot purta discuţii telefonice între două computere conectate prin internet. După cum a comunicat Eurojust, marea problemă este că cele 27 de state membre ale UE au legislaţii foarte diferite de protecţie a datelor, ceea ce îngreunează anchetele judiciare, foarte des cu o componentă pronunţat transfrontalieră. De aceea Eurojust vrea să aducă la aceeaşi masă poliţişti, procurori şi experţi din toate statele Uniunii pentru a vedea cum pot fi depăşite obstacololele tehnico-juridice din calea interceptării convorbilor internet. Criticile la adresa intenţiilor Eurojust au apărut destul de repede – odată ce firma Skype va colabora cu autorităţile, infractorii vor migra către alte servicii, iar singurii ascultaţi vor rămâne utilizatorii cuminţi, care folosesc asemenea programe pur şi simplu pentru a face economie. Ceea ce pare până la urmă de bun simţ.

3 Răspunsuri to “Skype ascultat?”


  1. 1 Sergiu martie 9, 2010 la 03:34

    N-as avea nimic impotriva sa fie ascultate convorbirile pe Skype, atat timp cat sunt vizati infractorii, teroristii si alte asemenea grupari. Problema este la agentia sau agentiile care vor face asta si cum vor folosi datele obtinute. Sa nu fie un Frate mai Mare imbracat in haina democratiei.

  2. 2 Milorad aprilie 1, 2012 la 20:22

    Ma simt sufocat de toate supravegherile astea……. si problema e ca toti stim asta si acceptam k fraieri….. pacat ca mai am nevoie de mail k as sterge si yahoo pe langa facebook si alte conturi de socializare…. pana la urma ma multulesc cu skype si din ce in ce mai multi v-or trece pe skype pentru ca au ajuns la acceasi parere cu mine…. sufocare

  3. 3 iubire iulie 31, 2013 la 13:50

    super acest lucru este minunat am gasit ceva la fel aici
    la WZY.RO :) imi place


Lasă un comentariu




Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 90.644 vizitatori