Biroul nostru, cuibuşor pe internet

Dacă vă întreb „unde vă ţineţi fişierele şi documentele?” o să ziceţi că am înnebunit: „Cum unde? Pe calculator, unde să le ţinem.” Răspunsul este evident cel corect. Eu am să vă mai dau însă o opţiune. Vă puteţi face un birou mobil –gratuit, că tot v-am obişnuit cu chilipiruri.
În cazul în care aveţi cont de e-mail la google uitaţi-vă în partea din stânga sus după ce vă logaţi ca să vedeţi ce aţi mai primit. O să observaţi un link de tip text care se numeşte simplu documente. Dacă apăsaţi pe el, se deschide o interfaţă de unde vă puteţi urca documentele de acasă la ei pe server. Şi nu doar atât. Dacă vorbim de documente word, excel sau powerpoint le puteţi şi edita acolo, cu diferenţa că aveţi opţiunea de a insera nişte chinezării frumoase foc, pe care nu le găsiţi în programul mamă, fie el MS Office de la Microsoft sau Open Office de la Sun.
Un alt interesant ofertant de spaţiu este box.net: Oamenii de acolo sunt şmecheri, pentru că ei doar vă depozitează fişierele, iar pentru editare au încheiat contracte de întrajutorare cu alte firme. Partea frumoasă e că aveţi acces la documente inclusiv de pe telefonul mobil. Şi pentru că toate cele bune sunt trei să vă spunem încă un nume la care ne-am uitat, anume ZOHO.com. Ce oferă firma asta e de-o complexitate ieşită din comun şi ne-ar lua vreo 3 ore să vă explicăm, aşa că va trebui să vă convingeţi singuri. Comun tuturor celor trei adrese este că unu) puteţi să partajaţi documentele cu colegii şi prietenii, doi) trebuie să vă faceţi mai întâi un cont şi 3) spaţiul e destul de generos, dar limitat cam la un gigabyte. Dacă vă ţine punga puteţi evident să vă faceţi conturi plătite, unde aveţi spaţiu cât să vă transferaţi nu doar ce aveţi pe laptop, ci şi pe computerul bunicii.

0 Răspunsuri to “Biroul nostru, cuibuşor pe internet”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu




Abonaţi-vă:

Dicţionar dă espresii marfă

Expresiile gen „dă şi mie cheile după masă” sau „păpuşe, împrumută şi mie o sacoşe” au evoluat în timp într-un dialect de cartier, eminamente urban şi în special regăţean. Alex Olaru adună consecvent mostre şi râde de ele aici

Susţinem:

RSS Porţia de matinal

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

  • 90.645 vizitatori